Tiho mesto 2

Tiho mesto 2

MMC Gledamo, 29. junij ― Ironično je, da smo se v multiplekse vrnili ravno za film, pri katerem mlaskanje in klepetanje v dvorani pokvari večji del njegove učinkovitosti. Obenem pa je Tiho mesto 2 film, ki - v pravih okoliščinah - poudarja dragocenost kolektivne izkušnje kina.
Palm Springs

Palm Springs

MMC Gledamo, 21. junij ― Palm Springs je film, za katerega mislite, da ga že poznate: godrnjav protagonist je ujet v dnevu, ki se ponavlja vedno znova in znova. Ne glede na to, kaj počne, ga bo naslednje jutro budilka neizprosno vrnila v monotonijo že doživetega.
Amonit

Amonit

MMC Gledamo, 17. junij ― Amoniti so izumrla vrsta morskih mehkužcev, danes samo še polžasto zavite, okamenele oblike v kamnih. Številne kulture verjamejo, da v sebi nosijo energetski naboj preteklosti – in naboja, še posebej erotičnega, kostumski drami Amonit ne manjka.
It’s never ogre

It’s never ogre

Radio Študent, 15. junij ― Te dni mineva dvajset let, kar je izšel prvi del Shreka. To samo po sebi ne bi bilo nič takega, če se na internetu ne bi kar naenkrat pričeli pojavljati razni zapisi, ki želijo s kontroverzno vsebino na račun mojstrovine, ki se imenuje Shrek, nabirati klike in všečke.
Pagat ultimo

Pagat ultimo

Radio Študent, 11. junij ― Ko je Ministrstvo za kulturo z Vaskom da Gamadjo na čelu pred nedavnim leteče zamenjalo ŠOU pri guzenju našega radia, se mi je – med topo bolečino spričo nenehnega nelubriciranega suvanja – prikradel spomin izpred nekaj let, ko je naši fakulteti gostoval Renato Baretić.
še novic