Nova branja: #zeleno

Koridor, 28. februar 2018 ― V petek, 23. februarja 2018, se je v SNG Drami znotraj programske veje Nova branja odvila premiera dramskega omnibusa, z naslovom #zeleno. Z desetminutnimi dramami se je v režirani bralni uprizoritvi predstavilo pet mladih dramatikov, Sandi Jesenik, Varja Hrvatin, Lev Mastnak Trobentar, Kaja Nakani in Jernej Potočan. Gre za osvežen koncept Novih branj, ki se […] The post Nova branja: #zeleno appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Dunkirk

Koridor, 27. februar 2018 ― Christopher Nolan se kljub izrednemu talentu na prvi pogled ne zdi primerna izbira za režijo vojne drame o eni največjih in najuspešnejših pomorskih evakuacij druge svetovne vojne (in navsezadnje v zgodovini) – njegov slog je namreč vse prej kot prizemljen. Trilogija o Batmanu realizem črpa iz dejstva, da je ozračje, ki obdaja ta lik, vsaj […] The post Dunkirk appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Zamolčani dokumenti (The Post)

Zamolčani dokumenti (The Post)

Koridor, 22. februar 2018 ― Ko urednik uglednega časopisa Washington Post Ben Bradlee (Tom Hanks) v svoje roke dobi skrivne dokumente, ki razkrivajo večletno sistematično prikrivanje dejanskega stanja vietnamske vojne s strani političnega vrha ZDA, mu preostane le eno. Dokumente je treba nujno objaviti. Situacija pa je bolj zapletena. Ker nedavno neuspešno poslovanje časopis postavi daleč za svoje tekmece, še […] The post Zamolčani dokumenti (The Post) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic