Prvič

Prvič

MMC Gledamo, 25. april 2019 ― Lepa dekleta ljubijo barabe, že dobra tri desetletja poje priljubljeni slovenski pevec, v literarni in filmski zgodovini pa je usodno srečanje lepo vzgojenega, nedolžnega, pridnega dekleta s praviloma . . .
Stan in Olio

Stan in Olio

MMC Gledamo, 23. april 2019 ― Čeprav je danes že močno zbledel spomin na njun subtilni fizični humor, ki so ga zaznamovale ponesrečene geste, vsakodnevne nerodnosti in značilne igre s prsti, pa veličastnega prispevka para Stan Laurel-Oliver Hardy nikakor ne bi smeli prezreti.
Oni

Oni

MMC Gledamo, 7. april 2019 ― Sergio je ambiciozen mladenič z juga Italije, ki se skuša brez posebnih pomislekov prebiti v najožje politične kroge kontroverznega medijskega tajkuna in večkratnega premierja Silvia Berlusconija.
Mi

Mi

MMC Gledamo, 25. marec 2019 ― Tisti, ki smo jih poteptali, odrinili in odvrgli, se niso pustili kar tako odgnati: priplezali bodo nazaj na površje, pa čeprav prek naših trupel. Še raje prek naših trupel. Mi je parabola razrednega boja - puščica, uperjena v srce ameriške družbe.
Stotnica Marvel

Stotnica Marvel

MMC Gledamo, 12. marec 2019 ― Če bi verjeli spletnim teoretiziranjem subkulture "incelov" (ang. involuntary celibate, neprostovoljni celibat), bi od Stotnice Marvel pričakovali, da bo vsaj feministični manifest, bojni klic k pogromu na moške, zakamufliran v vesoljsko opereto.
Vprašanje identitete

Vprašanje identitete

MMC Gledamo, 9. marec 2019 ― Nedavni nastop Antonia Tajanija, predsednika Evropskega parlamenta, na slovesnosti v Bazovici pri Trstu, posvečeni obeleženju pred nekaj leti vpeljanega praznika spomina na fojbe, nas je spomnil na dejstvo, da je duh italijanskega iredentizma še kako živ.
še novic