Zama

Zama

MMC Gledamo, 28. junij 2019 ― V izteku 20. stoletja je neodvisna, avtorska in nacionalna filmska produkcija doživljala enega najsilovitejših ustvarjalnih preporodov in valovi novega oziroma mladega filma so sledili drug drugemu.
Anna

Anna

MMC Gledamo, 22. junij 2019 ― Francoski režiser Luc Besson je najuspešnejša leta svoje kariere doživljal v osemdesetih in devetdesetih letih, ko je posnel uspešnice, kot so Velika modrina, Leon in Peti element, po prelomu stoletja pa se bolj ali manj oklepa stare slave.
Mark Rothko na Dunaju

Mark Rothko na Dunaju

MMC Gledamo, 18. junij 2019 ― Rafaela, Jana van Eycka in še kar nekaj mojstrov so morali umakniti, da so v Umetnostnozgodovinskem muzeju na Dunaju naredili prostor nekaj več kot 40 platnom Marka Rothka. Tolikšne koncentracije njegovih del tako blizu verjetno zlepa ne bomo več videli.
Požiganje

Požiganje

MMC Gledamo, 7. junij 2019 ― Film Požiganje je nastal po kratki zgodbi japonskega pisatelja Harukija Murakamija, ki v svojih delih iz na videz običajne pripovedi zgodbo vedno znova razplete na tako ali drugače skrivnosten način, pri tem pa osrednjo vlogo igra ravno vzdušje.
Ljubljeni

Ljubljeni

MMC Gledamo, 2. junij 2019 ― Brazilski režiser Gustavo Pizzi in njegova partnerica, slovita brazilska igralka Karine Teles, sta scenarij za film Ljubljeni napisala skupaj in njegovo pripoved umestila v Petropolis, mestece blizu Rio de Janeira, kjer je Pizzi odraščal.
Ben se vrača

Ben se vrača

MMC Gledamo, 22. maj 2019 ― Sredina maja morda ni idealen čas za predvajanje drame, ki se večinoma dogaja na božični večer in v noči, ki mu sledi - ampak hej, tudi praznik, skozi katerega se mora prebiti družina najstniškega zasvojenca z mamili, je vse prej kot idealen.
še novic