Vabilo: Novinarska konferenca – Kaj pa odgovornost?

Asociacija, 28. oktober 2019 ― Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo potekala 4. novembra 2019 ob 11.00 uri (Dalmatinova 4, 1000 Ljubljana, sejna soba v šestem nadstropju), na kateri bo društvo Asociacija, vsebinska mreža nevladnih organizacij na področju kulture, predstavila zadnje dogajanje glede programskega razpisa ministrstva za kulturo za obdobje 2018 – 2021. Kot kaže trenutno, obstaja namreč resna … Preberi več o Vabilo: Novinarska konferenca – Kaj pa odgovornost?

Servis: Organizacija javne prireditve

Asociacija, 24. oktober 2019 ― Samozaposleni v kulturi se nemalokrat znajdejo na različnih odrih zavoljo predstavitve svoje kulturno umetniške produkcije, pogosto pa so tudi sami organizatorji javnih dogodkov. V tokratnem servisnem prispevku bomo predstavili nekaj osnovnih zakonskih določil glede organizacije in izvedbe javnih prireditev. Javne prireditve in dogodki so zakonsko regulirani, zato je pred organiziranjem dogodka dobro vedeti, kaj je … Preberi več o Servis: Organizacija javne prireditve
Veganska večerja

Veganska večerja

[A] Infoshop, 22. oktober 2019 ― Veganska večerjaTorek, 22. oktobra 2019 ob 19hSuper družba, odlična hrana in sproščeno ozračje. Pridruži se nam na tradicionalni torkovi veganski večerji! >> Kaj je in kako deluje Veganska večerja? Nismo profesionalni servis, v katerem v zameno za denar dobiš hrano, ampak v desetletju našega delovanja sledimo DIY etiki. Ideja "naredi sam_a" v praksi pomeni, da vse obiskovalke in obiskovalci po svojih močeh sodelujejo pri dogodku. Pri tem je najbolj pomembna rotacija vlog, kar pomeni, da večerje ne kuhajo vedno isti ljudje, ampak, če obiskuješ večerje, je lepo, da si občasno vzameš eno popoldne in pripraviš večerjo za ostale. S tem namenom so se za najbolj praktične izkazale bolj ali manj stalne kuharske skupine.Vabimo vas, da se prijavite s kuharsko skupino in na ta način omogočite prihodnje delovanje veganskih večerij. Javite se nam na mail a pika infoshop at gmail.com.
STAL

STAL

Radio Študent, 20. oktober 2019 ― Projekt STAL smo ustvarjalci koncipirali kot proces prestopanja in presedanja preko vmesnih prostorov med ostro začrtanimi mejami, ki jih vse hitreje ojačujejo dominantni mediji - tudi kar zadeva umetniške produkcije.

Izjava: Solidarno z avtonomnimi skupnostmi Rojave

[A] Infoshop, 15. oktober 2019 ― Napad Turčije na prebivalke in prebivalce Rojave in na njihove zaščitne enote YPG/YPJ je še en srhljiv opomnik na katastrofalne posledice osvajalnih vojn, vsiljeno militarizacijo družbe in geopolitičnih iger, katerih glavne žrtve so ljudje, ki stremijo k življenju v svobodnih in raznolikih skupnostih. Svoboda, mir in skupnostna samoorganizacija so enkrat več poteptani pod tankovskimi gosenicami zastopnikov interesov nacionalističnih elit, kapitala in globalnih geopolitičnih strategov. V kontekstu vsiljene vojne med velesilo in v vojaškem smislu neprimerljivo šibkejšimi zaščitnimi enotami je genocid nad prebivalci in prebivalkami uporne Rojave, ki so v zadnjih letih v praksi pokazali, kako bi utegnila izgledati alternativa sistemu vojnega in plenilskega kapitalizma, realna možnost. V tem kritičnem trenutku zato izražamo našo podporo samoobrambnemu boju pretežno kurdskih skupnosti v Rojavi, ki so si s političnim, družbenim in kulturnim delom v zadnjih letih na področju, ki si ga lastijo različne avtoritarne državne entitete, zase izdolbli prostor avtonomije in z njim možnost nekapitalistične rekonstrukcije družbe. Njihov boj je že dolgo presegel lokalne okvirje in se je razvil v mednarodni odpor zoper gospodarje vojne, ki navdihuje številne samoorganizirane skupnosti in gibanja širom sveta. V tem boju za svobodo in avtonomijo so svoja življenja izgubili številne tovarišice in tovariši, med njimi mnogi, ki so se na klic Rojave odzvali iz drugih delov sveta. Spominjamo se vseh padlih in ujetih tovarišic in tovarišev ter odločno stojimo skupaj z revolucionarnimi skupnostmi Rojave in vsemi tistimi, ki so danes tarče stalnega napada na svoja življenja. Zato zahtevamo takojšnjo prekinitev vojaške agresije nad Rojavo in se v četrtek ob 16h pridružujemo protestnemu shodu v parku Tabor v Ljubljani. Solidarno z avtonomnimi uporniškimi skupnostmi v Rojavi, proti vojni mašineriji kapitalizma in fašizma. Anarhistična pobuda Ljubljana

Veganska večerja

[A] Infoshop, 14. oktober 2019 ― Veganska večerjaTorek, 15. oktober 2019 ob 19ihSuper družba, odlična hrana in sproščeno ozračje. Pridruži se nam na tradicionalni torkovi veganski večerji! >> Kaj je in kako deluje Veganska večerja? Nismo profesionalni servis, v katerem v zameno za denar dobiš hrano, ampak v desetletju našega delovanja sledimo DIY etiki. Ideja "naredi sam_a" v praksi pomeni, da vse obiskovalke in obiskovalci po svojih močeh sodelujejo pri dogodku. Pri tem je najbolj pomembna rotacija vlog, kar pomeni, da večerje ne kuhajo vedno isti ljudje, ampak, če obiskuješ večerje, je lepo, da si občasno vzameš eno popoldne in pripraviš večerjo za ostale. S tem namenom so se za najbolj praktične izkazale bolj ali manj stalne kuharske skupine.Vabimo vas, da se prijavite s kuharsko skupino in na ta način omogočite prihodnje delovanje veganskih večerij. Javite se nam na mail a pika infoshop at gmail.com.
še novic