STAL

STAL

Radio Študent, 17. november ― Bližajoči se trenutek otvoritve nove kulturne palače, nove Cukrarne, bo prav gotovo eden najbolj usodnih mejnikov v ljubljanski kulturni in politični stvarnosti, če pustimo ekonomijo, ki je pred okroglimi 190 leti botrovala daleč najsodobnejši in najobsežnejši gradnji v tedanjosti, ob tej slavni priložnosti pri miru.
NA(R)VALI

NA(R)VALI

Radio Študent, 1. november ― Pesnik, prevajalec, umetnostni zgodovinar, esejist in publicist Miklavž Komelj je izdal prozni prvenec, tri kratke zgodbe s skupnim naslovom Larvæ, v katerem lahko bralka/bralec med drugim prebere tudi naslednje: »Bili smo vse, bodimo nič!« Če npr.
STAL

STAL

Radio Študent, 20. oktober ― Projekt STAL smo ustvarjalci koncipirali kot proces prestopanja in presedanja preko vmesnih prostorov med ostro začrtanimi mejami, ki jih vse hitreje ojačujejo dominantni mediji - tudi kar zadeva umetniške produkcije.
Nagice pod drobnogledom - drugič

Nagice pod drobnogledom - drugič

Radio Študent, 27. junij ― Obrazi nočne Ljubljane so številni: od zakajenih metelkovskih šankov, (pre)dragega piva v gužvi turistov na nabrežjih Ljubljanice, do le še spomina na rogovske temnice … in potem je tu še ena nočna Ljubljana, tista razpršena med mitologije in stereotipe, tam, kjer se kažejo gola telesa, kjer se peni šampanjec in kjer se trosi denar kot za šalo. Ja, ljubljanski nočni klubi – striptiz bari.
Nagice pod drobnogledom

Nagice pod drobnogledom

Radio Študent, 12. junij ― Obrazi nočne Ljubljane so številni: od zakajenih metelkovskih šankov, (pre)dragega piva v gužvi turistov na nabrežjih Ljubljanice, do le še spomina na rogovske temnice … in potem je tu še ena nočna Ljubljana, tista razpršena med mitologije in stereotipe, tam, kjer se kažejo gola telesa, kjer se peni šampanjec in kjer se trosi denar kot za šalo. Ja, ljubljanski nočni klubi - striptiz bari.
Pasivnost futurabilnosti: Transdisciplinarnost v času hiperspecializacije

Pasivnost futurabilnosti: Transdisciplinarnost v času hiperspecializacije

Radio Študent, 8. maj ― Odvečnost družboslovja. Odvečnost humanistike. Odvečnost umetnikov. Odvečnost ljudi. Ne živimo na pravih krajih. Nimamo pravega znanja. Nimamo pravih veščin. Smo preširoko izobraženi. Smo preozko izobraženi. Humanistične in družboslovne fakultete postajajo servisi gospodarstva. Humanistika in družboslovje postajata uporabni vedi. Umetnost postaja uporabna umetnost.
še novic