ZBOR ZA KULTURO DIALOGA

ZBOR ZA KULTURO DIALOGA

Radio Študent, 29. maj ― V torek, 25. maja, se je ob tretji uri popoldne pred Muzejsko ploščadjo v Ljubljani odvil protest, imenovan Akcija za kulturo. Protestniki so se po zboru na ploščadi premaknili do Ministrstva za kulturo, ki stoji v neposredni bližini na Maistrovi ulici 10. Izjava
Pogovori o melanholiji

Pogovori o melanholiji

Radio Študent, 22. marec ― Drage poslušalke, dragi poslušalci! Inavguriramo – brez fanfar, skromno in tiho – igrani program kulturne redakcije. Na valovih našega radia vam obljubljamo še več drame, še več igre, še več užitka in trpljenja, več komedije in tragedije.
YUGO-DADA

YUGO-DADA

Radio Študent, 24. februar ― Dada. Da-da. Da-Da-Jok. Kdo bo bolj nor? / Izhod v nepoznano in novo. / »Dada je nič. Nič, nič. Vse je dada.« Kaj je yugo-dada in kdo so bili jugoslovanski dadaisti? _______________________________________________________   DADA KAUZAL DADA 1, 2, 3 i t. d. Svako podne zvoni prelom imaginacija na poluzi moga kažiprsta.
Lep pozdrav iz Reke

Lep pozdrav iz Reke

Radio Študent, 16. februar ― Naziv Evropske prestolnice kulture, krajše EPK, ki ga podeljujejo že 35 let, je letos pripadel dvema pristaniškima mestoma: Reki na Hrvaškem in Galwayu na Irskem. Hrvaška je v posebni situaciji, saj prvo polovico leta tudi predseduje Evropski uniji in bo tako prva država, ki zaseda obe funkciji hkrati.
FAJERCAJG

FAJERCAJG

Radio Študent, 20. januar ― Radijska igra Fajercajg je nastala v okviru projekta Moja ustvarjalnost, tvoja ustvarjalnost, naša kultura. Radijsko igro so mentorirali in soustvarjali sodelavci Radia Študent: Luka Seliškar, Lovrenc Rogelj, Simon Smole.
STAL

STAL

Radio Študent, 17. november 2019 ― Bližajoči se trenutek otvoritve nove kulturne palače, nove Cukrarne, bo prav gotovo eden najbolj usodnih mejnikov v ljubljanski kulturni in politični stvarnosti, če pustimo ekonomijo, ki je pred okroglimi 190 leti botrovala daleč najsodobnejši in najobsežnejši gradnji v tedanjosti, ob tej slavni priložnosti pri miru.
NA(R)VALI

NA(R)VALI

Radio Študent, 1. november 2019 ― Pesnik, prevajalec, umetnostni zgodovinar, esejist in publicist Miklavž Komelj je izdal prozni prvenec, tri kratke zgodbe s skupnim naslovom Larvæ, v katerem lahko bralka/bralec med drugim prebere tudi naslednje: »Bili smo vse, bodimo nič!« Če npr.
STAL

STAL

Radio Študent, 20. oktober 2019 ― Projekt STAL smo ustvarjalci koncipirali kot proces prestopanja in presedanja preko vmesnih prostorov med ostro začrtanimi mejami, ki jih vse hitreje ojačujejo dominantni mediji - tudi kar zadeva umetniške produkcije.
še novic