Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Javna agencija za knjigo, 6. september ― Javna agencija za knjigo bo letos že drugič zapored sodelovala na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu, ki jih med 27. in 29. septembrom pripravlja Univerza Link Campus pod vodstvom Stefana Arduinija in Ilide Carmignani. Tokrat bo slovenske barve zastopala prevajalka iz slovenščine v italijanščino, Lucia Gaja Scuteri, ki bo predstavila dejavnosti Javne agencije za knjigo na mednarodnem področju, predvsem finančno podporo prevodom slovenskih avtorjev v italijanščino ter prevajalski seminar. Predavanje bo potekalo v soboto, 28. septembra, med 12:00 in 13:15. Več informacij in prijave so na voljo na tej povezavi: http://traduzione-editoria.fusp.it/giornate-della-traduzione-letteraria_41.html
Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

ARS Izšlo je, 6. september ― S prihodnostjo si nismo belili glav. V Elvisovi sobi je bilo vse v redu in prav, se zaveda junak Pregljevega romana. Sebastijan Pregelj se je v minulih letih dokazal kot mojster kratke zgodbe in romana. Da obvlada celostno pripoved, je dokazal tudi z najnovejšim romanom V Elvisovi sobi. V romanu, objavljenem pri založbi Goga, je spretno prepletel več pripovednih niti, tako o dečku oziroma pozneje mladeniču, njegovi generaciji, družinskem okolju ter družbi, ki se naglo spreminja, in državi, ki se razkraja. Več o romanu bo povedal pisatelj v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo, prebral pa bo tudi odlomka iz romana.
Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

ARS S knjižnega trga, 6. september ― Aleksandar Hemon: Vprašanje Bruna / Aleš Gabrič: V senci politike V oddaji S knjižnega trga bomo govorili o pesniški zbirki Sama Kreutza Ristanc čez pločnik, romanu Feliksa Plohla Vsi moji grehi, zbirki kratke proze Aleksandra Hemona Vprašanje Bruna in zgodovinski študiji Aleša Gabriča V senci politike. Recenzije so napisali Martina Potisk, Ana Hancock, Katarina Mahnič in Iztok Ilich.
Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

ARS S knjižnega trga, 6. september ― Emil Filipčič: Moto / Dragan Velikić: O pisateljih in mestih V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili pesniškima zbirkama Anje Golob Da ne da ne bo …, in Stefana Feiniga Rob krožnika in obzorje, romanu Emila Filipčiča Moto in esejem Dragana Velikića O pisateljih in mestih. Recenzije so napisali Aljaž Koprivnikar, Lev Detela, Matej Bogataj in Miša Gams.
še novic