Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu letos znova tudi slovenski program

Javna agencija za knjigo, 6. september 2019 ― Javna agencija za knjigo bo letos že drugič zapored sodelovala na Dnevih literarnega prevajanja v Rimu, ki jih med 27. in 29. septembrom pripravlja Univerza Link Campus pod vodstvom Stefana Arduinija in Ilide Carmignani. Tokrat bo slovenske barve zastopala prevajalka iz slovenščine v italijanščino, Lucia Gaja Scuteri, ki bo predstavila dejavnosti Javne agencije za knjigo na mednarodnem področju, predvsem finančno podporo prevodom slovenskih avtorjev v italijanščino ter prevajalski seminar. Predavanje bo potekalo v soboto, 28. septembra, med 12:00 in 13:15. Več informacij in prijave so na voljo na tej povezavi: http://traduzione-editoria.fusp.it/giornate-della-traduzione-letteraria_41.html
Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

Sebastijan Pregelj: V Elvisovi sobi

ARS Izšlo je, 6. september 2019 ― S prihodnostjo si nismo belili glav. V Elvisovi sobi je bilo vse v redu in prav, se zaveda junak Pregljevega romana. Sebastijan Pregelj se je v minulih letih dokazal kot mojster kratke zgodbe in romana. Da obvlada celostno pripoved, je dokazal tudi z najnovejšim romanom V Elvisovi sobi. V romanu, objavljenem pri založbi Goga, je spretno prepletel več pripovednih niti, tako o dečku oziroma pozneje mladeniču, njegovi generaciji, družinskem okolju ter družbi, ki se naglo spreminja, in državi, ki se razkraja. Več o romanu bo povedal pisatelj v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo, prebral pa bo tudi odlomka iz romana.

Ob iranskem filmu »Ljubljena«

Vrabec Anarhist, 6. september 2019 ― Kljub temu da se iranska družba razvija in modernizira, je še vedno veliko zgodb, ki so podobne Firouzehini. Tradicija je namreč zelo močno prisotna med ljudmi. The post Ob iranskem filmu »Ljubljena« appeared first on Vrabec Anarhist.
Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

Samo Kreutz: Ristanc čez pločnik / Feliks Plohl: Vsi moji grehi

ARS S knjižnega trga, 6. september 2019 ― Aleksandar Hemon: Vprašanje Bruna / Aleš Gabrič: V senci politike V oddaji S knjižnega trga bomo govorili o pesniški zbirki Sama Kreutza Ristanc čez pločnik, romanu Feliksa Plohla Vsi moji grehi, zbirki kratke proze Aleksandra Hemona Vprašanje Bruna in zgodovinski študiji Aleša Gabriča V senci politike. Recenzije so napisali Martina Potisk, Ana Hancock, Katarina Mahnič in Iztok Ilich.
Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

Anja Golob: Da ne da ne bo … / Stefan Feinig: Rob krožnika in obzorje

ARS S knjižnega trga, 6. september 2019 ― Emil Filipčič: Moto / Dragan Velikić: O pisateljih in mestih V oddaji S knjižnega trga se bomo posvetili pesniškima zbirkama Anje Golob Da ne da ne bo …, in Stefana Feiniga Rob krožnika in obzorje, romanu Emila Filipčiča Moto in esejem Dragana Velikića O pisateljih in mestih. Recenzije so napisali Aljaž Koprivnikar, Lev Detela, Matej Bogataj in Miša Gams.
še novic