Kritika črnskega uma

Kritika črnskega uma

Vrabec Anarhist, 4. oktober 2019 ― Mbembe tudi z znatnim opiranjem na sodobno literaturo Afrik zarisuje travmatično, že gnusno zapuščino duševnih vplivov na kolonizirane populacije. The post Kritika črnskega uma appeared first on Vrabec Anarhist.
Dan Podjed: Videni

Dan Podjed: Videni

ARS Izšlo je, 4. oktober 2019 ― Skoraj vse, kar ste želeli vedeti o socialnih omrežjih, pa niste vedeli, koga bi vprašali ... Antropolog dr. Dan Podjed je aprila letos objavil študijo z naslovom Videni (naslovnico je prispevala Samira Kentrić, spremno besedo je napisal Lenart J. Kučić). Avtor v delu, objavljenem pri ZRC SAZU, analizira vpliv digitalizacije in družbenih omrežij na slehernika in družbo, marsikatero svojo analizo pa podkrepi z osebno izkušnjo. Več o zanimivi in aktualni tematiki je povedal v oddaji Izšlo je, v pogovoru z Markom Goljo. Vabljeni k poslušanju.
Rekviem za rajem

Rekviem za rajem

LUD Literatura, 3. oktober 2019 ― Stripovske priredbe književnih klasikov so vedno zelo delikatne. Če se avtor strogo drži izvirnika, potem v najboljšem primeru dobimo skrajšano, a korektno obnovo literarnega dela, pri čemer se poraja vprašanje, čemu potem sploh služi strip.
Konec čudenja

Konec čudenja

Radio Študent, 3. oktober 2019 ― Največji čar naše vrste – homo sapiensa – se verjetno skriva v našem nenehnem spraševanju in iskanju bistva sveta, obstoja, nas samih. Vendar so ravno ta čudenja, ta nenehna spraševanja, ki izvirajo iz potrebe po nenehni potrditvi, tudi naše prekletstvo. Vir potrditve se nahaja tako v nas samih kot tudi v celotnem zunanjem občestvu.
Kritično srce

Kritično srce

Vrabec Anarhist, 2. oktober 2019 ― Epidemijo aidsa razume kot holokavst nad geji in drugimi marginaliziranimi skupinami, kot nameren genocid, ki mu je dovoljeno potekati. The post Kritično srce appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic