Zamolčane zgodbe: Miriam Drev

Vrabec Anarhist, 13. julij 2021 ― Miriam Drev v podkastu razkriva, kako zelo je že v zgodnjem otroštvu potrebovala besede, knjige, branje, pripovedovanje. Iz hlepenja po njih pa se je razraščala tudi želja po lastnem ustvarjanju. The post Zamolčane zgodbe: Miriam Drev first appeared on Vrabec Anarhist.
Vabilo Društva slovenskih pisateljev – Rezidenčni program DSP za tuje literarne posrednike v Ljubljani/Sloveniji 2021

Vabilo Društva slovenskih pisateljev – Rezidenčni program DSP za tuje literarne posrednike v Ljubljani/Sloveniji 2021

Društvo slovenskih pisateljev, 12. julij 2021 ― Rezidenčni program DSP za tuje literarne posrednike v Ljubljani/Sloveniji 2021   Rezidenčni program DSP je v letu 2021 prednostno namenjen tujim literarnim posrednikom, tj. prevajalcem, ki so zaključili študij ter so prevedli in objavili vsaj dve prevodni deli (program ni namenjen študentom), oziroma založnikom, ki so objavili in promovirali vsaj eno prevodno delo, oziroma literarnim […]
Humanistika o antihumanistiki

Humanistika o antihumanistiki

Radio Študent, 11. julij 2021 ― Ob branju knjige, na katero se bomo osredotočili v današnji Humanistiki, je avtor tega prispevka mestoma zapadel v dvome; prva težava, ki se je pojavila, je, da je avtor prispevka član Redakcije za kulturo in humanistične vede, druga pa ta, da je njegov urednik prispevek taktno uvrstil v rubriko Humanistika.

Kratki rezi

Vrabec Anarhist, 9. julij 2021 ― Prepustila sem se lupingom, nepredvidenim koncem in predvsem humorju, ki je (žal) zelo neznačilen za slovensko književno krajino. The post Kratki rezi first appeared on Vrabec Anarhist.
Ko orožje govori, muze kričijo

Ko orožje govori, muze kričijo

Radio Študent, 8. julij 2021 ― V študiji Gledališče upora, ki je bila izdana pod okriljem Znanstvene založbe Filozofske fakultete in AGRFT v začetku letošnjega leta, se teatrolog in profesor za področje dramaturgije in študijev scenskih umetnosti Aldo Milohnić odpravi na intelektualno ekskurzijo.
Do zadnje strani: Zmagovalcu krompir!

Do zadnje strani: Zmagovalcu krompir!

Dnevnik, 8. julij 2021 ― Tistemu bralskemu »črvu, ki je zagrizel v hladno meso trupla« Brása Cubasa, junaka, ki nas je pred tremi leti v prvencu brazilskega pisatelja Machada de Assisa (1839–1908) navduševal s svojimi posmrtnimi spomini, se ob omembi Quincasa Borbe že...
še novic