024 Membranje: nihilizem med mladimi

024 Membranje: nihilizem med mladimi

Marsowci Membranje, 30. maj 2016 ― Današnja mladina ljubi razkošje, se grdo obnaša, prezira avtoriteto, nima nobenega spoštovanja do starejših in raje govori kot dela. Mladi ljudje niti ne vstanejo, ko starejši vstopijo. Ugovarjajo svojim staršem, v družbi se širokoustijo, pri mizi goltajo slaščice in prekrižanih nog tiranizirajo učitelje.
022 Membranje: Minljivost Atula Gawandeja z Erikom Brecljem

022 Membranje: Minljivost Atula Gawandeja z Erikom Brecljem

Marsowci Membranje, 14. april 2016 ― »Med študijem medicine sem se naučil marsičesa, o minljivosti ­življenja pa ne prav dosti,« je svojo­ knjigo o minevanju ­predstavil ameriški kirurg in publicist Atul Gawande. Študenti in profesorji medicine­ so spoznavali človeško fiziologijo in anatomijo, se učili prepoznavati bolezen in pozdraviti­ poškodbo.­ V učnem programu pa je manjkalo nekaj pomembnega.
019 Membranje: Zofijin filozofski svet

019 Membranje: Zofijin filozofski svet

Marsowci Membranje, 18. februar 2016 ― Zakaj spet filozofiraš? Nehaj že filozofirati! Takšni stavki so za marsikoga edini stik s filozofijo in filozofiranjem. Filozofija je prevečkrat sopomenka za nakladanje, kompliciranje in nerazumljivost. Tudi zato, ker nakladanja, kompliciranja in nerazumljivosti ne znamo in ne upamo poimenovati s pravim imenom.
še novic