Tri pesmi

Vrabec Anarhist, 12. maj 2019 ― Ribe plavajo po zelenečem travniku, mrhovinarske ptice jih lovijo, vrane, kragulji in krokarji, veselje novo se poraja navzgor k Stvarniku. The post Tri pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.

Nekaj izbranih pesmi

Vrabec Anarhist, 8. maj 2019 ― Res, nedosežna božja veselica, a če bi ne bili obdarjeni s smrtjo, ne bi vedeli zanjo, še huje, tudi veselja nebeškega bi ne bilo.     The post Nekaj izbranih pesmi appeared first on Vrabec Anarhist.
Evelin

Evelin

Vrabec Anarhist, 3. maj 2019 ― Kot da bi jo to izmišljeno življenje, ja, izmišljeno je bila prava beseda, do konca izčrpalo. To ni bila ona. The post Evelin appeared first on Vrabec Anarhist.
Robinson je star 300 let

Robinson je star 300 let

Vrabec Anarhist, 25. april 2019 ― Obveljala je teza, ki jo je najbolj sociološko udarno formuliral Ian Watt sicer šele sredi prejšnjega stoletja, toda za sabo je imela že dolgo razvojno fazo: da je Robinson nekakšen evangelij ekonomskega individualizma. The post Robinson je star 300 let appeared first on Vrabec Anarhist.
Pod kožo koža

Pod kožo koža

Vrabec Anarhist, 24. april 2019 ― Nekoč mi je pripovedovala, kako se ji v ritmu, ki ji ga ne uspe dognati, ponavljajo sanje, v katerih se znajde v gozdu grozansko velikih iglavcev in nenadoma spozna, da ji nekdo sledi. Spusti se v beg. The post Pod kožo koža appeared first on Vrabec Anarhist.

Ob svetovnem dnevu knjige

Vrabec Anarhist, 23. april 2019 ― Od svojega rojstva dalje je bila knjiga izpostavljena tudi nadzoru in prepovedi (cenzura, Index prohibitorum), še več, dogajal se je celo bibliocid: knjige so gorele, tudi knjižnice. The post Ob svetovnem dnevu knjige appeared first on Vrabec Anarhist.
še novic