Haydnova filharmonija odpira letošnji Festival Maribor

Haydnova filharmonija odpira letošnji Festival Maribor

Misli, 3. september 2017 ― Z uvodnim koncertom Haydnove filharmonije v Unionski dvorani se drevi v Mariboru začenja letošnji Festival Maribor, ki bo vse do 21. septembra znova v znamenju vrhunske klasične glasbe. Pod taktirko Narodnega doma Maribor in drugih koproducentov bo letošnji dogodek predvsem v znamenju romantike.
V Piranu se je sklenil ex-tempore, grand prix za Ullo Žibert

V Piranu se je sklenil ex-tempore, grand prix za Ullo Žibert

Misli, 2. september 2017 ― V Piranu se je nocoj s podelitvijo nagrad sklenil 52. slikarski ex-tempore. Žirija je izbirala med 232 deli, ki jih je po tednu dni ustvarjanja oddalo 254 udeležencev iz šestih držav. Najvišjo nagrado v vrednosti 2000 evrov je prejela Ulla Žibert iz Ljubljane za delo z naslovom Naše virtualno.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 2. september 2017 ― Pri Beletrini je izšel roman Richarda Flanagana Ozka pot globoko do severa, pri Modrijanu pa roman Modro okrasje pisateljice Katharine Winkler. Bero mladinskih del založbe Miš je popestril roman Deček na vrhu gore Johna Boynea, pri založbi Zala pa je izšla slikanica Ko mi je očka pokazal vesolje avtorja Ulfa Starka z ilustracijami Eve Eriksson.
Replika rimskodobnega deblaka na pot po Ljubljanici

Replika rimskodobnega deblaka na pot po Ljubljanici

Misli, 2. september 2017 ― Po Ljubljanici bodo danes splavili repliko deblaka, ki so jo minula dva meseca v sklopu Projekta Navis gradili na Špici v Ljubljani. Začetek prireditve bo ob 10. uri zaznamovala glasbena pravljica Mali plac v izvedbi Zavod Škateljc, po predstavitvi projekta in posvetitvi deblaka pa bodo plovilo ob 11. uri prvič spustili v vodo.

V Ogleju danes začetek pohoda po nekdanji rimski cesti

Misli, 2. september 2017 ― V Ogleju se danes začenja pohod po nekdanji rimski cesti od Ogleja do Beograda. Pohodu po trasi ceste, ki je v Rimskem imperiju predstavljala eno izmed osrednjih cestnih osi, saj je Benečijo povezovala z območjem Gornje Panonije in donavskim limesom, se bo v torek pridružila tudi ekipa Muzejev in galerij mesta Ljubljane (MGML).
Petnajst let Sound Explicit

Petnajst let Sound Explicit

Mladina, 2. september 2017 ― V Galeriji Jakopič v Ljubljani bo 4. in 5. septembra potekal Sound Explicit, cikel zvočnih in avdio eksperimentalnih performansov, ki predstavljajo širok žanrski razpon – od zvočnih raziskav, improvizirane glasbe do eksperimentalnih zvočnih projektov. Ciklus je Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. Center in Galerija P74 zasnoval leta 2003 z namenom, da bi podprl neodvisno raziskovanje in kreativno ustvarjanje na področju...
še novic