Sitopolutani v ljubljanskem mestnem jedru

Sitopolutani v ljubljanskem mestnem jedru

Radio Študent, 12. oktober 2017 ― V današnjih Kulturnih novicah bomo nekaj besed namenili razstavi Liminalni agenti, ki jo bodo danes ob sedmi uri otvorili v galeriji ŠKUC. Pogledali pa si bomo tudi projekt galerije na prostem Pocestnica, ki se danes zvečer predstavlja v svoji nočni ediciji.

Slovenj Gradec do sobote stičišče mladih literatov

Misli, 12. oktober 2017 ― Z opoldanskim pogovorom z dijaki se danes v Slovenj Gradcu začenja tridnevni sklepni del tokratnega Festivala mlade literature Urška. Zmagovalca festivala bodo razglasili v petek zvečer, še prej se bo v koroškem mestu predstavilo vseh pet letošnjih finalistov. Spremljevalni program festivala se bo prihodnji teden odvijal tudi v Ljubljani.

V Zagrebu kiparska razstava Matjaža Počivavška

Misli, 12. oktober 2017 ― V Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu bodo drevi odprli pregledno razstavo novejših del akademskega kiparja Matjaža Počivavška. V projekt z naslovom sine cura. cum sera (brez voska. z voskom) je vključil dela iz plemenitih kovin, ebenovine, železa, brona, granita ter voska. Razstava bo na ogled do 19. novembra.
Mesto žensk: Komu pripada starševstvo?

Mesto žensk: Komu pripada starševstvo?

Dnevnik, 12. oktober 2017 ― V okviru Mesta žensk bo v galeriji Škuc nocoj odprtje razstave Liminalni agenti Špele Petrič in Mihe Turšiča. Še do nedelje je v galeriji Alkatraz na ogled filmska instalacija Kurbazaspermo švedske filmarke Anne Linder.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Mladina, 12. oktober 2017 ― V Kinodvoru bo od 12. oktobra dalje na ogled film Družinica v režiji Jana Cvitkoviča, ki je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel štiri nagrade vesna. V KGLU Slovenj Gradec bodo odprli mednarodni razstavi Migracije strahu in Čas za zgodbe, v Mini teatru pa bodo premierno uprizorili predstavo Natanovi otroci, ki je nastala po tekstu nemškega dramatika Ulricha Huba.
Ponovni triumf dobrodošlih gostov

Ponovni triumf dobrodošlih gostov

Odzven, 12. oktober 2017 ― V atriju ZRC SAZU na Novem trgu v Ljubljani ansambel musica cubicularis že sedmo sezono prireja koncerte stare glasbe. Na njih se zasedba ansambla spreminja v skladu z izbranim sporedom, tako da vedno nastopijo solisti – specialisti za izbrani repertoar. In tokrat, v torek, 3. oktobra, ni bilo nič drugače.
še novic