Filmska recenzija: Krčenje

Filmska recenzija: Krčenje

MMC Film, 11. januar ― Alexander Payne, veliki portretist ameriškega srednjega razreda, v satiri kapitalizma Krčenje pokaže, kaj bi se zgodilo, če bi ljudje dobili nov, svež "izvod" svojega starega planeta, ki smo ga že . . .
Novice brez naslova

Novice brez naslova

Radio Študent, 11. januar ― Januar, megla, prehlad in Hegel. Sivina v ciljni ravnini poti do 15. januarja, ki letos nosi naslov najbolj depresivnega dneva v letu, daje podlago skrajnemu idealizmu in brisanju meja med duševnim in naravo, kot edino človeka vredno potešitev pa ponovno vzpostavlja le in samo kulturo.

Letos bo padla prva klapa petih igranih celovečercev s podporo SFC

Misli, 11. januar ― Letos bo padla prva klapa petih slovenskih igranih celovečercev, ki jih sofinancira Slovenski filmski center (SFC). Snemati bodo začeli režiserji Matjaž Ivanišin, Martin Turk, Andrej Košak, Damjan Kozole in Matej Nahtigal. Končanih pa bo po besedah direktorice SFC Nataše Bučar šest igranih celovečercev, od tega trije prvenci.
Pariški Center Pompidou sklenil dogovor o podružnici v Šanghaju

Pariški Center Pompidou sklenil dogovor o podružnici v Šanghaju

Misli, 11. januar ― Pariški Center Pompidou, ki se ponaša z drugo največjo zbirko moderne umetnosti na svetu, je sklenil dogovor o odprtju podružnice v Šanghaju, je sporočil francoski predsednik Emmanuel Macron. Macron je novico sporočil po pogovorih s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom v sklopu svojega prvega državniškega obiska na Kitajskem.
V Kinodvoru premiera filma Roka Bička Družina

V Kinodvoru premiera filma Roka Bička Družina

Misli, 11. januar ― V Kinodvoru bo danes ob 19.30 premiera celovečernega dokumentarca režiserja Roka Bička Družina, ki je na 20. Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljši film. Projekciji bo sledila predstavitev filmske ekipe in pogovor z režiserjem ter protagonistom Matejem Rajkom. Po premieri bo film na sporedu slovenskih kinematografov.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Mladina, 11. januar ― Tokrat priporočamo odprtje skupinske razstave Novi svetovni red, ki jo bo pospremilo predavanje kustosov Ruth Catlow in Marca Garretta (Furtherfield), projekcijo filma Projekt Florida, ki se odvija v zanikrnem motelu sredi s soncem obsijane Floride, koncert skupine Torul ob zaključku evropske turneje, premiero dramskega "dialoga" Lepi dnevi v Aranjuezu, koroškega avtorja Petra ...
še novic