Radikalno prijateljstvo

Radikalno prijateljstvo

Radio Študent, 19. februar 2018 ― Tokratne kulturne novice začenjamo z žalostno novico. V 48. letu starosti je umrl bosanski Rom Nazif Mujić, ki je v svetu znan po svoji vlogi v filmu režiserja Denisa Tanovića Epizoda v življenju zbiralca železa. Nazif je v filmu, ki je bil posnet po resnični zgodbi, odigral samega sebe. Za vlogo pa je leta 2013 na berlinskem festivalu prejel tudi nagrado srebrni medved.
Nagrado bafta za najboljši film prejel Trije plakati pred mestom

Nagrado bafta za najboljši film prejel Trije plakati pred mestom

Misli, 19. februar 2018 ― Na nedeljski podelitvi filmskih nagrad bafta so za najboljši film razglasili dramo režiserja Martina McDonagha Trije plakati pred mestom. Zmagovalec zlatih globusov je prejel tudi bafto za glavno žensko vlogo (Frances McDormand), za izjemni britanski film, najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell) in najboljši originalni scenarij (McDonagh).

Mariborski baletniki z Romeom in Julijo v torek v Trstu

Misli, 19. februar 2018 ― Ansambel SNG Opera in Balet Maribor bo v torek gostoval v Trstu s predstavo, ki jo podpisuje letošnja dobitnica nagrade Prešernovega sklada, koreografinja Valentina Turcu. V baletu Romeo in Julija na glasbo Sergeja Prokofjeva bo na povabilo Slovenskega stalnega gledališča nastopil v dvorani Generali gledališča Rossetti.
Kritika moralnega razkroja družbe

Kritika moralnega razkroja družbe

Mladina, 19. februar 2018 ― V Kinodvoru si lahko od 22. februarja dalje ogledate film Brez ljubezni, s katerim večkrat nagrajeni ruski cineast Andrej Zvjagincev skozi metaforo propadlega zakona v svet pošilja kritičen pogled na Rusijo, ki pozablja na svoje lastne otroke. Svojo nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe tokrat alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame.
Film Trije plakati pred mestom prejel pet baft

Film Trije plakati pred mestom prejel pet baft

Mladina, 19. februar 2018 ― Na nedeljski podelitvi filmskih nagrad je zgodba o maščevanju, britansko-irskega avtorja Martina McDonagha osvojila pet nagrad Britanske akademije za film in televizijo (Bafta), med drugimi tudi nagrado za najboljši film Trije plakati pred mestom. Njihova glavna konkurenca, Oblika vode  Guillerma del Tora, si je prisvojila tri nagrade in sicer za najboljšega režiserja, scenog...
še novic