Arheologi v Rimu odkopali Hišo poveljnika

Arheologi v Rimu odkopali Hišo poveljnika

Misli, 11. marec 2018 ― Arheološka izkopavanja na liniji C rimske podzemne železnice so razkrila izjemno najdbo. V bližini bazilike Sv. Janeza v Lateranu, kjer bo stala postaja Amba Aradam, so arheologi naleteli na Hišo poveljnika bližnje vojašnice, katere ostanke so izkopali pred dvema letoma.
Kip Chucka Norrisa v Zagrebu

Kip Chucka Norrisa v Zagrebu

RTS 24 – Kultura, 10. marec 2018 ― »Ljudje molijo k bogu, bog moli k Chucku Norrisu«, je samo eden izmed mnogih vicev, ki so si jih zadnja leta izmislili na račun filmskega igralca Chucka Norrisa, ki je predvsem v osemdesetih blestel v akcijskih filmih. V hrvaški prestolnici so njegov 78. rojstni dan obeležili z novim kipom igralca, ki so ga ob ognjemetu v soseski Sloboština odkrili v petek ponoči.

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 10. marec 2018 ― Pri Založbi Pivec je izšla pesniška zbirka Petre Kolmančič z naslovom Tretja oseba dvojine, pri Slovenski matici pa knjiga Damirja Globočnika Likovno in simbolno. Pri založbi Miš je izšla knjiga 8 tednov za urejen krvni sladkor avtorja Michaela Mosleyja, pri KUD Sodobnost international pa slikanica Pajkodlak in kresnica.
V SMG predstava Metamorfoz o črnih luknjah, ki imajo tudi svetle plati

V SMG predstava Metamorfoz o črnih luknjah, ki imajo tudi svetle plati

Misli, 10. marec 2018 ― V Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) bo drevi ob 19. uri premiera četrte predstave večletnega projekta Metamorfoze 1°-5° Bare Kolenc, ki pri uprizarjanju aktualnih političnih in etičnih tem gradi na Ovidijevih Metamorfozah. Izhodišče četrtega dela so črne luknje, ki pa imajo, kot je za STA dejala režiserka, tudi svoje svetle plati.
Dunajski koncert Slovenskih filharmonikov s spominom na Bernsteina

Dunajski koncert Slovenskih filharmonikov s spominom na Bernsteina

Misli, 10. marec 2018 ― V Koncertni hiši na Dunaju bo nocoj pod taktirko Marcela Lehningerja gostoval Orkester Slovenske filharmonije. Skupaj z ameriškim pianistom Andrewom von Oeyenem in mladim avstrijskim kontrabasistom Dominikom Wagnerjem bodo počastili stoletnico rojstva Leonarda Bernsteina, kar so v nekoliko drugačni izvedbi že storili v Ljubljani v začetku marca.
In memoriam: Veljko Rus, gospod profesor

In memoriam: Veljko Rus, gospod profesor

Dnevnik, 10. marec 2018 ― Akademik Veljko Rus je v slovenski kulturni prostor vstopil kot soustanovitelj in urednik prvih revij na Slovenskem, ki so se osvobodile tedanjega ideološkega kalupa: Beseda, Revija 57, Perspektive. Skupaj s sodelavci in prijatelji Jožetom...
še novic