Razstava Janeza Boljke

TV Kočevje, 12. marec ― Pokrajinski muzej Kočevje je v sodelovanju z Galerijo Božidarja Jakca Kostanjevica na Krki kočevskemu občinstvu na ogled postavil največjo razstavo kiparja Janeza Boljke na Slovenskem.
ALFA IN OMEGA

ALFA IN OMEGA

Radio Študent, 12. marec ― Začnimo v davni preteklosti: pred nekaj urami se je v največji slovenski knjigarni zgodila predstavitev novega izbora in prevoda iz Iliade, ki je izšla v zbirki Kondor. Novi, menda že kar potreben prevod je oskrbela prevajalka Jelena Isak Kres.
Kralji ulice si bodo ogledali Krasni novi svet v Drami

Kralji ulice si bodo ogledali Krasni novi svet v Drami

Misli, 12. marec ― Okoli 100 brezdomnih z različnih delov Slovenije si bo drevi v Mali drami brezplačno ogledalo uprizoritev Krasni novi svet po motivih romana Aldousa Huxleyja v priredbi in režiji Barbare Pie Jenič. Osrednje slovensko gledališče in primarna nevladna organizacija za pomoč brezdomnim želita na ta način ponovno opozoriti na reševanje problematike.
Sodobna dokumentarna produkcija

Sodobna dokumentarna produkcija

Mladina, 12. marec ― Na različnih prizoriščih v Ljubljani (Cankarjev dom, Slovenska kinoteka, Kinodvor) bo od 14. do 21. marca potekal Festival dokumentarnega filma, ki letos praznuje 20. letnico, Sprva se je odvijal v okviru sekcije na festivalu Liffe, po letu 1998 pa je v Cankarjevem domu zaživel kot samostojen festival, ki se je širil, nadgrajeval in razvijal.
Kaj sporočajo sodobni dokumentarci?

Kaj sporočajo sodobni dokumentarci?

Mladina, 12. marec ― Na različnih prizoriščih v Ljubljani (Cankarjev dom, Slovenska kinoteka, Kinodvor) bo od 14. do 21. marca potekal Festival dokumentarnega filma, ki letos praznuje 20. letnico. Sprva se je odvijal v okviru sekcije na festivalu Liffe, po letu 1998 pa je v Cankarjevem domu zaživel kot samostojen festival, ki se je širil, nadgrajeval in razvijal.
še novic