Aktivno delovanje je edini način udejanjanja zamisli in idej

Aktivno delovanje je edini način udejanjanja zamisli in idej

Notranjsko primorske novice » Kultura, 15. april ― »Treba je zavihati rokave in delovati, v prelaganju strategij z mize na mizo ni vidnega rezultata niti napredka,« pravi Nataša Mele. Meniševka iz Selščka pri Begunjah je poročena v Loško dolino, kjer z družino živi v Kozariščah. Sogovornico s kariero na finančnem in pravnem področju opredeljuje navezanost na domačo zemljo in tradicijo pa tudi izdelana vizija, kako doseči večjo prepoznavnost notranjske naravne in kulturne dediščine. Življenje v neposredni bližini gradu Snežnik, neizkoriščenega bisera kulturne dediščine, je tudi glavni motiv njenega angažiranja v Društvu ljubiteljev gradu Snežnik, ki zadnja leta skrbi za njegovo prepoznavnost, zlasti s festivalom Plavajoči grad in celoletnim dogajanjem, imenovanim Grajski punkt. Nataša Mele Foto: osebni arhiv Dve leti bo minilo, kar ste predsednica Društva ljubiteljev gradu Snežnik, ste zadovoljni z delovanjem in prepoznavnostjo v okolju? Naše delovanje v osnovi temelji na oživitvi in vzpostavitvi kulturnega dogajanja pri gradu Snežnik, za kar si bomo kot lokalna iniciativa prizadevali ne glede na to, kako intenzivno je sodelovanje med ostalimi institucijami. Prostoru želimo dati nek smisel in vsebino. Imamo veliko mero entuziazma, lastno kreativnost, ogromno programa in močan prostovoljski tim. Konec koncev pa tudi vse možnosti, da se bolj profesionaliziramo. Bi pa želela izpostaviti zelo dobro sodelovanje z direktorico Narodnega muzeja Slovenije, mag. Barbaro Ravnik, ki ima že od vsega začetka posluh za naše delovanje in nam omogoča izvajanje programa v  prostorih v objektu Pristave, kjer smo ustvarili kulturno-družabno stičišče v okviru programa Grajski punkt. Seveda pa si prizadevamo za povezovanje in komunikacijo z vsemi deležniki, ki so povezani z gradom Snežnik, tako lastnikom, ministrstvom za kulturo, kot občino Loška dolina in javnim zavodom Snežnik, s katerima se v zadnjem času dogovarjamo za pripravo skupne lokalne strategije, in z lokalnim prebivalstvom. Grad Snežnik je največji biser v
Na festivalu v Sankt Peterburgu tudi mariborski Balet

Na festivalu v Sankt Peterburgu tudi mariborski Balet

RTS 24 – Kultura, 15. april ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor gostuje na 17. festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu. V znamenitem Aleksandrinskem gledališču bo danes uprizoril večer sodobnih baletov z deli Walking Mad v koreografiji Johana Ingerja, Hill Harper's Dream v koreografiji Edwarda Cluga ter Left Right Left Right v koreografiji Aleksandra Ekmana.
Mariborski Balet na festivalu v Sankt Peterburgu

Mariborski Balet na festivalu v Sankt Peterburgu

Misli, 15. april ― Balet Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor gostuje na 17. festivalu Dance Open v Sankt Peterburgu. V znamenitem Aleksandrinskem gledališču bo danes uprizoril večer sodobnih baletov z deli Walking Mad v koreografiji Johana Ingerja, Hill Harper's Dream v koreografiji Edwarda Cluga ter Left Right Left Right v koreografiji Aleksandra Ekmana.
Slovenski filmi na Let’s CEE festivalu na Dunaju

Slovenski filmi na Let’s CEE festivalu na Dunaju

RTS 24 – Kultura, 14. april ― V avstrijski prestolnici se je včeraj začel mednarodni filmski festival Let's CEE, ki bo potekal do 22. aprila in na katerem bodo predstavili najboljše produkcije iz srednje in vzhodne Evrope. Letos je v fokus postavljen slovenski film, občinstvo bo tako lahko videlo kar 12 slovenskih filmov, sedem celovečernih in pet kratkih.
Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Na hitro prelistano: Novosti na domačem knjižnem trgu

Misli, 14. april ― Pri založbi Litera je izšla pesniška zbirka Lisičja vstopnica Nevenke Miklič Perne, pri založbi Miš mladinski roman Cvetke Sokolov Vsak s svojega planeta. Mladinska knjiga je izdala priročnik Lončnica bo preživela: Nasveti za vrtnarsko nenadarjene avtorice Veronice Peerless, Ljubljansko geografsko društvo pa je izdalo vodnik Slovenija VII.
še novic