KAKO MISLITI KNJIGO?

KAKO MISLITI KNJIGO?

Radio Študent, 20. april 2018 ― V trenutku, ko se začenjajo današnje Kulturne novice, na Filozofski fakulteti še poteka feministična konferenca Beauvoir, naš čas in 'mi'. Organizatorka Eva Bahovec nam je na kratko povzela ključne zastavke knjige Drugi spol Simone de Beauvoir, v čast katere se konferenca odvija:
Slovenijo bo na 58. beneškem bienalu zastopal Marko Peljhan

Slovenijo bo na 58. beneškem bienalu zastopal Marko Peljhan

Misli, 20. april 2018 ― Slovenijo bo na 58. beneškem umetnostnem bienalu 2019 zastopal umetnik in raziskovalec Marko Peljhan, ki deluje na meji med umetnostjo, tehnologijami in znanostjo. Njegov projekt za slovenski paviljon bo rezultat večletnega raziskovalnega dela. Kustos predstavitve bo Igor Španjol, sicer kustos Moderne galerije za sodobno umetnost.
V Kopru premiera Randazzove drame Za blagor vseh ljudi

V Kopru premiera Randazzove drame Za blagor vseh ljudi

Misli, 20. april 2018 ― V Gledališču Koper bodo drevi uprizorili zadnjo letošnjo premiero, dramo italijanskega avtorja Francesca Randazza Za blagor vseh ljudi. Koprodukcijo koprskega gledališča in SNG Nova Gorica režira Nenni Delmestre. Skozi zgodbo o soočenju z beguncem predstava govori o odnosu do drugega in drugačnega.

V CUK Kino Šiška premiera predstave Odilo. Zatemnitev. Oratorij

Misli, 20. april 2018 ― V Katedrali Kina Šiška bo drevi premiera gledališke predstave Odilo. Zatemnitev. Oratorij, ki je nastala v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) in CUK Kino Šiška. Avtorja besedila, ki tematizira Odila Globočnika, senčno podobo slovenske zgodovine, sta Peter Mlakar in Dragan Živadinov. Slednji podpisuje tudi režijo.

Na dražbi v New Yorku številni Princeovi predmeti

Misli, 20. april 2018 ― Newyorška avkcijska hiša Julien's Auctions je meseca maja napovedala dražbo več kot 150 predmetov, ki so bili v lasti pred dvema letoma preminulega glasbenika Princea, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med njimi bodo oblačila, instrumenti, pa tudi fotografije in nagrade ter studijska oprema.
še novic