LJUBEZENSKI AKT LAIBACHA

LJUBEZENSKI AKT LAIBACHA

Radio Študent, 12. junij ― V hlapih soparnega ljubljanskega zraka, ki ubija voljo do socializacije in produktivnega dela, se obetata dva dogodka radikalnih razsežnosti, ki vas bosta aktivirala in prebudila iz brezvoljnosti. Eden od dogodkov se radikalnega loteva skozi retrospektivno dokumentacijo, drugi pa radikalno umešča v tukaj in zdaj ter provokacijo apelira na sodobno družbo.
Ob 90-letnici slovenske radijske igre izšla knjiga o njeni zgodovini

Ob 90-letnici slovenske radijske igre izšla knjiga o njeni zgodovini

Misli, 12. junij ― Pod okriljem Slovenskega gledališkega inštituta je izšla knjiga Aleša Jana Slišati sliko, videti zvok o zgodovini radijske igre v Sloveniji. Monografija v več poglavjih popisuje njene začetke, obsežno produkcijo posamičnih zvrsti, festivale in natečaje, na katerih so ustvarjalci želi priznanja, ter teoretsko razmišljanje o tej radijski umetnosti.
Ideologija enakopravnosti

Ideologija enakopravnosti

Dnevnik, 12. junij ― V zadnjih tednih je bilo mnogo govora o sklepu senata Filozofske fakultete UL, po katerem bodo naslednja tri leta interni pravilniki in akti zapisovani v ženski slovnični obliki, po tem »moratoriju« pa izmenjaje enkrat v moški in drugi spet ženski...
Na Kinodvorišču letos druženje z glasbenimi dokumentarci

Na Kinodvorišču letos druženje z glasbenimi dokumentarci

Misli, 12. junij ― Kinodvor z nocojšnjo premiero filma Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach režiserja Igorja Zupeta začenja sezono poletnih projektov kina na prostem. Na programu Kinodvorišča oziroma letnega kina v atriju Slovenskih železnic bodo glasbeni dokumentarci. Do 30. junija si bo mogoče ogledati tudi filma o Grace Jones in Whitney Houston.
V Švicariji drevi podelitev Župančičevih nagrad

V Švicariji drevi podelitev Župančičevih nagrad

Misli, 12. junij ― V Ustvarjalnem centru Švicarija bodo drevi podelili Župančičeve nagrade, najvišja priznanja Mestne občine Ljubljana za izjemne stvaritve na področju umetnosti in kulture. Nagrado za življenjsko delo za leto 2018 bo prejel filmar Karpo Godina, za ustvarjanje v zadnjih dveh letih pa EnKnappGroup, Nataša in Ravil Sultanov ter Jani Virk.
Tobačna bo ponovno oživela

Tobačna bo ponovno oživela

Mladina, 12. junij ― Tobačna mesto v Ljubljani bo 15. in 16. junija gostila osrednji dogodek Festivala urbane kulture Slovenije #FUKSi 2018, ki je del širšega projekta in bo v nadaljevanju obiskal še druga slovenska mesta. Na festivalu bodo nastopili britanska trip hop zasedba Morcheeba, tehno pionir Umek, prvak baltske elektronske scene Ten Walls, domači Matter, eklektična Sladica, pa tudi Mike Vale, Urban Pfeifer in Žiga K iz ekipe...
še novic