Potrošništvo in decembrska potrošnja

Potrošništvo in decembrska potrošnja

Radio Študent, 10. december 2018 ― Decembrsko vzdušje se neizbežno stopnjuje, hočeš nočeš, distrakcij je preprosto preveč. Tako hladnost uma kot uravnoteženost telesa sta bombardirani konstantno, praktično na vsakem vogalu; kritična drža se tako postopno prelevi v delno melanholično, delno navdušeno nakupovanje izdelkov, preživljanje hladnih trenutkov v dobri družbi in opazovanje lesketajočih se elementov po mestu.
V Ermitažu velika retrospektiva Piera della Francesce

V Ermitažu velika retrospektiva Piera della Francesce

Misli, 10. december 2018 ― V ruskem muzeju Ermitaž je na ogled prva velika retrospektivna razstava del priznanega italijanskega slikarja Piera della Francesce (1416-1492) v tej državi. Razstava po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa združuje največ umetnikovih del doslej, ob katerih bodo na ogled štirje podpisani rokopisi, tudi sloviti De prospettiva pingendi.
V primežu revščine

V primežu revščine

Mladina, 10. december 2018 ― Od 12. decembra bo v Kinodvoru na ogled film Tatiči, ki je režiserju Hirokazu Kore-edi prinesel zlato palmo na filmskem festivalu v Cannesu. V presunljivi zgodbi spremljamo siromašno japonsko družino, ki se mora preživljati z vsakodnevno krajo.
še novic