Stan in Olio

Stan in Olio

MMC Gledamo, 23. april 2019 ― Čeprav je danes že močno zbledel spomin na njun subtilni fizični humor, ki so ga zaznamovale ponesrečene geste, vsakodnevne nerodnosti in značilne igre s prsti, pa veličastnega prispevka para Stan Laurel-Oliver Hardy nikakor ne bi smeli prezreti.
Knjige dan

Knjige dan

Radio Študent, 23. april 2019 ― Drago poslušalstvo, pozdravljeni v Kulturnih novicah ob svetovnem dnevu in noči knjige. Društvo slovenskih pisateljev se je odločilo uporabiti vidnost in simbolično moč svetovnega dneva knjige, da bi opozorili na krizno situacijo, ki vlada na področju knjige v Sloveniji.

Izbranih deset finalistov za kresnika

Misli, 23. april 2019 ― Žirija za kresnika, Delovo nagrado za najboljši roman leta, je pred današnjim svetovnim dnevom knjige izmed skoraj 200 romanov izbrala deset finalistov. V deseterico nominirancev je uvrstila dela Boruta Goloba, Tadeja Goloba, Mirta Komela, Jele Krečič, Katje Perat, Sama Ruglja, Mojce Širok, Vladimirja P. Štefaneca, Janija Virka in Bronje Žakelj.
Današnji dan posebno pozornost namenja knjigi

Današnji dan posebno pozornost namenja knjigi

Misli, 23. april 2019 ― Unesco je današnji dan razglasil za svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Zaznamovali ga bodo številni z literaturo in knjigami povezani dogodki, tudi po Sloveniji, kjer bo pestro predvsem zvečer in ponoči v sklopu projekta Noč knjige. Naziv svetovne prestolnice knjige je letos pripadel mestu Šardža v Združenih arabskih emiratih.
Prvi celostni pregled slovenske scenografije

Prvi celostni pregled slovenske scenografije

Mladina, 23. april 2019 ― Od 25. aprila do 8. septembra bo v Narodni galeriji v Ljubljani na ogled pregledna razstava Prostor v prostoru: Scenografija na Slovenskem do leta 1991, ki jo je pripravil Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju z Narodno galerijo in prikazuje razvoj scenografije na Slovenskem od 19. stoletja do osamosvojitve Slovenije. Gre za prvi celostni pregled slovenske scenografije, ki prinaša nov pogled na zgodovino...
Hana Hawlina: Neposrečena debata o sreči

Hana Hawlina: Neposrečena debata o sreči

Dnevnik, 23. april 2019 ― Na veliki petek je potekalo dobro oglaševano soočenje med marksističnim filozofom Slavojem Žižkom in konservativnim psihologom Jordanom Petersonom, znanima tudi pod boksarskima vzdevkoma Cocaine Hegel in Lobster Daddy. Napolnila sta dvorano Sony...
še novic