Sazas izgubil dve tožbi proti družbi Pro Plus

Sazas izgubil dve tožbi proti družbi Pro Plus

Dnevnik, 13. junij 2019 ― Združenje Sazas je izgubilo dve tožbi proti medijski hiši Pro Plus, poroča Pop TV. Sazas je novinarjem oddaje Epilog, ki so poročali o netransparentnem in spornem delovanju združenja očital, da so s poročanjem škodovali ogledu organizacije. A je...
Karakteristično kiborško klekljanje

Karakteristično kiborško klekljanje

Radio Študent, 13. junij 2019 ― Cenjeno skupščanstvo. Začnimo z vestjo o veliki noviteti: posodobljeni verziji korpusa Gigafrida, imenovani Gigafrida 2.0. Gre za pomembno reč, predstavitvi le-te ste lahko prisluhnili ob 14.00 na Filozofski fakulteti, če pa ste zamudili, nič ne de, saj nam je Gigafrido na kratko razložil Andraž Répar iz Centra za jezikovne vire in tehnologije:

20 let MoPZ Jezero: Občinstvu so se poklonili že več kot štiristokrat

Štajerski tednik, 13. junij 2019 ― V Domu krajanov Budina-Brstje je bilo 2. junija praznično. Moški pevski zbor Jezero KD Budina-Brstje je praznoval 20-letnico svojega delovanja. Nastal je na pobudo odbora DU Budina-Brstje. Pevci so se prvič zbrali 19. februarja leta 1999 in si nadeli ime Jezero. Odločili so se, da bodo s pesmijo bogatili kulturno življenje v kraju; prvič so nastopili na martinovanju tega leta.
Kriči, Sarajevo!

Kriči, Sarajevo!

ARS Gremo v kino, 13. junij 2019 ― Na festivalu glasbenega filma Naj se rola!, ki se je v četrtek začel v ljubljanskem Kinodvoru, so s filmom Kriči, Sarajevo! odprli tudi poletno Kinodvorišče. Naš gost bo režiser filma Kriči, Sarajevo! Tarik Hodžić, ki spregovori o obleganju Sarajeva z glasbene perspektive, skozi gostovanje skupine Iron Maiden decembra 1994. Dogodek je zaznamoval tiste na odru in tiste pod njim. Govorili bomo še o magistrskih filmih študentk ljubljanskega AGRFT-ja, o novem nadaljevanju Mož v črnem in predstavili 10. festival migrantskega filma, ki se bo prihodnji teden odvijal po vsej državi.
Podobe, ki so prišle z neba in so jih naslikali angeli

Podobe, ki so prišle z neba in so jih naslikali angeli

Planet Siol.Net, 13. junij 2019 ― V ljubljanskem Mestnem muzeju si likovni sladokusci in iskalci večnih resnic čez poletje lahko ogledamo razstavo IKONE, zakladi ruskih muzejev. 85 ikon je bilo za to priložnost izbranih iz zbirk moskovske Državne Tretjakovske galerije, Muzeja umetnosti v Jaroslavlju ter Državnega zgodovinskega in umetnostnega muzeja Sergiev Posad. Sodobno koncipirana postavitev z izjemnim vizualnim in zvočnim oblikovanjem ter sočasno postavitvijo umetniške skupine IRWIN Was ist Kunst Hugo Ball pa dandanašnjemu obiskovalcu ponuja presenetljivo spoznanje, da so podobe ikon vplivale tako na zahodno slikarstvo, ki nam je morebiti bolj blizu, kot na sodobne umetniške koncepte. Razstava je to poletje še bolj dostopna, saj bo julija in avgusta Mestni muzej odprt tudi ob ponedeljkih. Trije ikonični petki pa vabijo na poznovečerni ogled razstave.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Mladina, 13. junij 2019 ― Tokrat priporočamo potujočo razstavo Zidovi/Walls, koncert novozelandskega zakrinkanega pop posebneža Jonathana Breeja, razstavo Ideja - znanost in tehnologija antične Grčije, ki prikazuje razvoj starogrške misli in iznajditeljstva z nizom znanstvenih in tehnoloških odkritij ter umetniških dosežkov, razstavo Avanti grafika! drugič, ki predstavlja sodobno grafično produkcijo.
še novic