Koža

Koža

MMC Gledamo, 9. september 2019 ― Koža že s svojim uvodnim prizorom v gledalcu izzove intuitivno reakcijo, primaren strah, ki ga spremljata krčenje želodca in nelagodje: na mestnih ulicah se z glasnim skandiranjem soočijo pripadniki dveh štabov, skinheadi in temnopolti antifa aktivisti.
Črne in ostale škatle

Črne in ostale škatle

Radio Študent, 9. september 2019 ― Še en kulturni teden bomo otvorili z novico o Festivalu fotografije Maribor 2019 z naslovom Svet - svetloba v organizaciji Fotokluba Maribor. Festival se posveča krajini in okolju, ki ju z različnih perspektiv predstavlja s tridesetimi projekti v obliki razstav in performansov na šestindvajsetih prizoriščih.
Zgodovina ljubezni v tekmi za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2020

Zgodovina ljubezni v tekmi za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2020

Misli, 9. september 2019 ― Slovenski predstavnik, ki se bo potegoval za kandidaturo za tujejezičnega oskarja 2020, je Zgodovina ljubezni režiserke Sonje Prosenc. Po mnenju žirije gre za "nekonvencionalen in avtorsko prepoznaven film, ki ga odlikujejo vrhunski prispevki vseh članov ekipe, tako jasno uglašenih v enotno zgodbo, da bi ji bilo težko karkoli dodati ali odvzeti".

Hišni ansambel Radia-Tednika Ptuj in absolutni zmagovalci Graške Gore

Štajerski tednik, 9. september 2019 ― Festival Graška Gora je ansamblu Petovia kvintet prinesel nov uspeh, postali so njegovi absolutni zmagovalci. S prihodom pevke Larise Majcen v ansambel se je začelo njihovo novo obdobje, ki je že v začetku prineslo nekaj odmevnih uspehov. Še pred tem so uspešno nastopili na odprtem odru 50. jubilejnega ptujskega festivala NZG 2019 in na finalnem večeru, na katerem so razglasili uspešnico 50 let ptujskega festivala. Nastopili so s Krežetovo skladbo Stoj še dolgo, Ptuj ponosni s prvega festivala v letu 1969 in skupaj z ansamblom Opoj s Kmetčevo skladbo, priredbo narodne Ljubica, lahko noč.

Mestno gledališče Ptuj v novo sezono z dvema premierama

Štajerski tednik, 9. september 2019 ― Repertoar Mestnega gledališča Ptuj v novi sezoni 2019/2020 naj bi bil majhen, a po besedah direktorja MG Ptuj Petra Srpčiča pomemben korak za to, da se v našem mestu nekaj premakne naprej, da bomo za seboj pustili lepši, boljši in bogatejši Ptuj, kot smo ga prejeli od generacij pred nami. Tudi za to potrebujemo projekt EPK 2025. Nova sezona bo bogata in provokativna, evropska, polna izziva. Ponuja šest premier, od tega so štiri predstave nastale v koprodukciji.
Beneški zlati lev za film Joker

Beneški zlati lev za film Joker

Mladina, 9. september 2019 ― Veliko nagrado 76. mednarodnega filmskega festivala v Benetkah, zlatega leva, je prejel film Joker ameriškega režiserja Todda Phillipsa, srebrnega leva kot veliko nagrado žirije pa so dodelili Romanu Polanskemu za film J' Accuse. Žiriji je predsedovala argentinska režiserka Lucrecia Martel.
še novic