Za vlogo Pingvina snubijo Colina Farrella

Za vlogo Pingvina snubijo Colina Farrella

MMC Film, 7. november 2019 ― Če so šušljanja v Hollywoodu pravilna, si Colin Farrell z novo vlogo ne nalaga najlažje naloge. Kot kaže, si bo obul čevlje, v katerih je leta 1992 stopicljal Danny DeVito, ko je ustvaril enega najmarkantnejših likov franšize Batman - Pingvina.
Kulturni evro minus prosti čas

Kulturni evro minus prosti čas

Radio Študent, 7. november 2019 ― Nadaljujemo z avdicijskim programom Radia Študent. Ne le aktualnopolitična redakcija, tudi Redakcija za kulturo in humanistične vede razpisuje avdicijo. Ampak to še ni vse! V svoje vrste vabijo še glasbena, univerzitetna in znanstvena redakcija. In, ne boste verjeli, nove sile išče tudi lektorska služba. Vse hkrati! Kot je bilo že obelodanjeno, zbiramo prijave do 18. novembra.

Razstava starih razglednic Ptuj skozi čas

Štajerski tednik, 7. november 2019 ― Aleksandra Kumra je že od nekdaj zanimala zgodovina. To ga je tudi privedlo do tega, da je pred 15 leti začel zbirati stare razglednice Ptuja. Kmalu je ljubiteljsko zbiranje preraslo v načrtno zbiranje, ki ga še danes spremlja tudi raziskovanje. Njegova zbirka obsega že okrog 1000 razglednic, ki jih skrbno hrani primerno zaščitene.
Edward Clug nominiran za nemško gledališko nagrado

Edward Clug nominiran za nemško gledališko nagrado

Misli, 7. november 2019 ― Koreograf in umetniški direktor mariborskega Baleta Edward Clug je s svojim delom Patterns in 3/4, ki ga je ustvaril za Stuttgartski balet, eden od treh nominirancev za nemško gledališko nagrado der faust v kategoriji najboljša koreografija letošnjega leta. Zmagovalce bodo razglasili v soboto na slovesnosti v Kasslu.

Zbirka Mitje Gobca: Naj gre pesmarica veselo na pot!

Štajerski tednik, 7. november 2019 ― Letošnji Dnevi evropske kulturne dediščine so bili že 29. in so hkrati potekali v okviru 7. tedna kulturne dediščine. Letos so prireditve potekale od 28. septembra do 12. oktobra, njihov koordinator v Sloveniji pa je Zavod za varovanje kulturne dediščine. Slovenija je ena od 50 evropskih držav podpisnic Evropske kulturne konvencije. V Evropi se v okviru teh dnevov zvrsti okrog 80.000 dogodkov, ki jih obišče blizu 30 milijonov ljudi.
Doktor Sleep

Doktor Sleep

MMC Gledamo, 7. november 2019 ― Dannyja Torrancea smo spoznali kot nežnega dečka s triciklom in prirojenim darom telepatije, "izžarevanja". Po grozotah, ki jih je doživel v hotelu Overlook, ni nobeno presenečenje, da je 40 let pozneje samo še zapita razvalina.
V ljubljanski Operi Veliki Gatsby po istoimenskem Fitzgeraldovem romanu

V ljubljanski Operi Veliki Gatsby po istoimenskem Fitzgeraldovem romanu

Misli, 7. november 2019 ― SNG Opera in balet Ljubljana bo nocoj kot prvo baletno premiero v sezoni uprizorila priredbo romana Veliki Gatsby ameriškega pisatelja Francisa Scotta Fitzgeralda. Avtor priredbe in koreograf je mednarodno priznani baletnik Leo Mujić, ki se je k ljubljanskemu ansamblu vrnil po 12 letih. Naslovno vlogo je prevzel madžarski plesalec Istvan Simon.
Pariški Center Pompidou odpira podružnico v Šanghaju

Pariški Center Pompidou odpira podružnico v Šanghaju

Misli, 7. november 2019 ― Pariški Center Pompidou, ki se ponaša z drugo največjo zbirko moderne umetnosti na svetu, odpira podružnico v Šanghaju. Novi muzej, ki so ga poimenovali Centre Pompidou x West Shape of Time Project, so v tamkajšnji kulturni četrti zgradili po načrtih britanskega arhitekta Davida Chipperfielda. Za javnost bo vrata odprl v petek.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Mladina, 7. november 2019 ― Tokrat priporočamo premiero pripovednega baleta Veliki Gatsby v koreografiji Lea Mujića, ki črpa snov iz znamenite romaneskne predloge Francisa Scotta Fitzgeralda, koncert madžarskega violinista in citrarja Félixa Lajka, premiero igre Alice v postelji, znamenite ameriške filozofinje, esejistke in pisateljice Susan Sontag, slavnostno projekcijo digitalno restavriranega filma Ne joči, Peter v režiji Franceta...
še novic