Peter Svetina med finalisti za Andersenovo nagrado

Peter Svetina med finalisti za Andersenovo nagrado

Misli, 23. januar 2020 ― Slovenski pisatelj in pesnik Peter Svetina se je uvrstil med šest finalistov za Andersenovo nagrado (Hans Christian Andersen Award), ki je najvišje mednarodno priznanje na polju mladinske književnosti. Dobitnik nagrade bo znan 30. marca na sejmu otroških knjig v Bologni, ko bodo razglasili tudi dobitnika Andersenove nagrade za ilustracijo.

Rače: Ob 30-letnici prepevanja poklon slovenski pesmi

Štajerski tednik, 23. januar 2020 ― Moška pevska skupina Fantje na vasi, ki deluje pod okriljem Kulturno umetniškega društva Rače, je sredi januarja priredila koncert ob 30-letnici svojega delovanja. Sepstet je prepeval v intimnem ambientu cerkve sv. Jožefa Delavca Rače, predstavili pa so se z bogatim repertoarjem skladb, ki govorijo o njihovem dolgoletnem poslanstvu. Cerkev je kot prva prežela pesem Jakoba Gomilška „Slovenec sem!“.
Vlada danes o nominaciji Plečnikovih del v Ljubljani za Unesco

Vlada danes o nominaciji Plečnikovih del v Ljubljani za Unesco

Misli, 23. januar 2020 ― Vlada bo na današnji seji obravnavala projekt nominacije stavbnih in urbanističnih del arhitekta Jožeta Plečnika v Ljubljani za vpis na Unescov seznam. Vpis na poskusni seznam z naslovom Brezčasna, humanistična arhitektura Jožeta Plečnika je Slovenija na Center za svetovno dediščino oddala januarja 2018, rok za oddajo dosjeja je konec meseca.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do sobote

Mladina, 23. januar 2020 ― Tokrat priporočamo razstavo pionirja konceptualne umetnosti, filmskega ustvarjalca in avtorja animiranih filmov Gorana Trbuljaka, premiero glasbene gledališke predstave Plašč ruskega pisatelja in dramatika Nikolaja Vasiljeviča Gogolja v režiji Juša A. Zidarja, koncert pianista, skladatelja in producenta Bowraina, ki bo predstavil najnovejši projekt 2020 Seconds(A)live, premiero znanstvenega kabareta 2020 po...
še novic