Umrl avtor Asterixa Albert Uderzo

Misli, 24. marec 2020 ― V 93. letu starosti je danes umrl francoski ilustrator in avtor stripov Albert Uderzo, ki je s prijateljem Renejem Goscinnyjem ustvaril Asterixa, enega najbolje prodajanih stripov na svetu, je po pisanju tujih tiskovnih agencij sporočila njegova družina.
Avtobiografija Woodyja Allena po protestih izšla pri drugem založniku

Avtobiografija Woodyja Allena po protestih izšla pri drugem založniku

Misli, 24. marec 2020 ― V ZDA je v ponedeljek končno izšla avtobiografija Woodyja Allena. Izvorna založba Hachette je prej opustila načrte o objavi zaradi protestov glede njegovih domnevnih spolnih zlorab. Založba Arcade v New Yorku je sporočila, da je pridobila pravice za knjigo Apropos of Nothing in da se ne bo "priklonila politično korektnim pritiskom sodobnega sveta".
Javni zavodi v kulturi preračunavajo izpade prihodkov

Javni zavodi v kulturi preračunavajo izpade prihodkov

Misli, 24. marec 2020 ― Javni zavodi v kulturi, ki so zaradi širjenja koronavirusa prav tako kot druge institucije morali zapreti vrata, v teh dneh preračunavajo, kakšni bodo izpadi prihodkov v primeru dvotedenskega ali celo enomesečnega neobratovanja. Nekateri medtem ponujajo ali pripravljajo ogled dogodkov prek spleta.
Deset novih filmov na spletu

Deset novih filmov na spletu

Mladina, 24. marec 2020 ― V času razglašene epidemije in v duhu gibanja #ostanidoma, slovenske filmske ustvarjalke in ustvarjalci v sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom in z Bazo slovenskih filmov ter Filmoteko, zavodom za širjenje filmske kulture, podarjajo 10 novih filmov na spletu, od tega 4 igrane celovečerne in 6 kratkih animiranih, ki bodo dostopni od 23. marca.
Razkužilo za ušesa

Razkužilo za ušesa

Odzven, 24. marec 2020 ― Drugi del studijske trilogije, ki jo podpisuje Črt Trkman aka Terranigma, ne le nadgrajuje lani poviti mini album Booster Pack, temveč zvočno in vsebinsko globoko zarezuje nostalgične brazde v sodobno elektronsko glasbo širšega spektra talnih in ožjega spektra podtalnih žanrov.
še novic