MAMA JE ENA SAMA

MAMA JE ENA SAMA

Radio Študent, 25. marec 25. marec je neformalen praznik, ki je posvečen materam. V Evropo je na začetku 20. stoletja pripotoval iz Amerike ter bil najprej določen za 15. maj, ko se danes v Sloveniji praznuje dan Slovenske vojske, v mednarodnem kontekstu pa je to dan podnebnih sprememb ter dan družin. Praznovanje materinskega dne v maju se je sicer ohranilo v večini držav, ne pa tudi v Sloveniji.
Barbara Hieng Samobor za STA: Kakovosten gledališki dogodek sproža ali celo zahteva miselni dialog

Barbara Hieng Samobor za STA: Kakovosten gledališki dogodek sproža ali celo zahteva miselni dialog

Misli, 25. marec ― V petek bomo obeležili svetovni dan gledališča. Ob tem je za STA v dopisnem intervjuju razmisleke o gledališki umetnosti delila direktorica in umetniška vodja Mestnega gledališča ljubljanskega Barbara Hieng Samobor. Po njenih besedah ima gledališče moč, priložnost in dolžnost biti odzivno, kakovosten gledališki dogodek pa sproža miselni dialog.

V zlati dobi nizozemskega slikarstva tudi portreti temnopoltih oseb

Misli, 25. marec ― V Rembrandtovi hiši (Rembrandthuis) v Amsterdamu so v začetku marca odprli razstavo z naslovom Tukaj: Črni v Rembrandtovem času, ki priča o tem, da nizozemski umetniki t.i. zlate dobe niso ustvarjali le portretov belopoltih ljudi. Na ogled je 56 slik, med njimi tudi sedem Rembrandtovih, ki upodabljajo temnopolte posameznike, piše portal Artdaily.
To je prava aktualnost!

To je prava aktualnost!

Odzven, 25. marec ― Je Helahirn novo ime domače elektronske scene? Ker gre za peti glasbeni izdelek Luke Tavčarja, je to že utečeni izvajalec, ki ponuja enajst angleško naslovljenih skladb v bolj ali manj podobni maniri sodobnega digitalno zvočnega sveta.
Čas sprememb

Čas sprememb

Odzven, 25. marec ― Jure Pukl se je z albumom Broken Circles osredotočil na kompozicijske gradnike in pri tem klavir zamenjal z barvno precej drugačno kitaro.
še novic