Iz muzeja na Nizozemskem ukradli Van Goghovo sliko

Iz muzeja na Nizozemskem ukradli Van Goghovo sliko

Misli, 30. marec 2020 ― Iz muzeja Singer Laren, ki se nahaja v mestecu Laren okoli 30 kilometrov jugovzhodno od Amsterdama, so nepridipravi ukradli sliko Van Gogha Spomladanski vrt. Umetnino so iz muzeja, ki je te dni zaradi pandemije koronavirusa zaprt, odtujili ponoči, poročila muzeja in lokalne policije povzemajo tuje tiskovne agencije.
Zdravljica samozaposlenim

Zdravljica samozaposlenim

Radio Študent, 30. marec 2020 ― Pozdravljeni v ponedeljkovih Kulturnih novicah. Včeraj je minilo okroglih trideset let, odkar je Skupščina Socialistične republike Slovenije sprejela zakon o državni himni. S tem zakonom je uradna slovenska himna postala sedma kitica pesmi Franceta Prešerna Zdravljica v zborovski uglasbitvi skladatelja Stanka Premrla.
Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Pol stoletja APZ France Prešeren Kranj

Odzven, 30. marec 2020 ― Akademski pevski zbor France Prešeren Kranj je lani praznoval abrahama. Polstoletni mejnik so pevci na čelu z zborovodjo Fernandom P. Mejíasom in v sodelovanju z nekdanjimi dirigenti obeležili s slavnostnima koncertoma v Slovenski filharmoniji in domačem Kranju, razstavo o zgodovini zbora ter izdajo zgoščenke Pol stoletja.
Po sedmih letih novi album Pearl Jam 

Po sedmih letih novi album Pearl Jam 

Mladina, 30. marec 2020 ― Ameriška skupina Pearl Jam, ki poleg Nirvane, Alice in Chains ter Soundgarden velja za eno najpomembnejših grunge skupin, je po sedmih letih svoje oboževalce razveselila z novim albumom Gigaton. Skupina je pesmi z albuma posamično objavljala že pred njegovo uradno izdajo, a jih zaradi pandemije koronavirusa še nekaj časa ne bo mogla izvajati v živo.
še novic