Abdullah Qureshi: MITOLOŠKE MIGRACIJE

Abdullah Qureshi: MITOLOŠKE MIGRACIJE

Radio Študent, 21. maj ― Društvo za sodobno umetnost X-OP od februarja letos prireja serijo seminarjev na temo sodobnih migracij. Aprila so predavanja prestavili na splet, jutri ob 15:00 pa bo na portalu društva X-OP in mariborske Kible na vrsti 6. seminar. Vodil ga bo Abdullah Qureshi, pakistanski umetnik in kulturni producent, ki bo govoril o mitoloških migracijah in umetniku kot kuratorju.
Kjer koli se poserjem, poberejo z veseljem

Kjer koli se poserjem, poberejo z veseljem

Odzven, 21. maj ― Klasična raperska kombinacija MC-ja in producenta prinaša kratko puristično naslajanje nad hiphop prakso nekega drugega časa in pogled na estetiko hiphopa, ki se danes izgublja v vseh raperskih kontekstih. Plošča ni ne komercialna ne podtalna, temveč v prvi vrsti nostalgična, in nostalgično jo tudi dobite iz »ruzakaste prodaje«.
TV napovednik od četrtka do nedelje

TV napovednik od četrtka do nedelje

Mladina, 21. maj ― Priporočamo dokumentarni film Avtošola za Savdijke, film Dobra laž o sudanskih otrocih, ki so zaradi vojne postali sirote in begunci, film Glasnejša od bomb o pripravi razstave, posvečene sloviti vojni fotografinji Isabelle Freed, ki tri leta po njeni nenadni smrti poveže njenega moža in sinova, kubansko-ameriški dokumentarni film Buena Vista Social Club – Slovo, nostalgičen sprehod po poti starost kubanske glasbe.
Spletna projekcija nemških kratkih filmov

Spletna projekcija nemških kratkih filmov

Mladina, 21. maj ― Slovenska kinoteka v sodelovanju z Goethe-Institutom Ljubljana in Društvom Kraken pripravlja posebno spletno projekcijo aktualnih nemških kratkih fimov. Filmi bodo brezplačno na ogled 24. maja, med 20. in 24. uro na spletni platformi Vimeo.
še novic