Tomaž Pengov. Sedem desetletij od rojstva samospevca

Tomaž Pengov. Sedem desetletij od rojstva samospevca

Odzven, 6. januar ― Septembra je minilo sedemdeset let od rojstva enega ključnih slovenskih glasbenih poetov. Tomaž Pengov, »pevec magičnega eksistencializma«, kot ga imenuje njegov dolgoletni prijatelj in pesnik Milan Dekleva, je v svojem ustvarjanju intuitivno združeval umetelno poezijo in učinkovito preprostost ljudskega izraza.
Prvi koncert nove zasedbe

Prvi koncert nove zasedbe

Odzven, 30. december 2019 ― Musica Emonica je zasedba, sestavljena iz mešanega pevskega zbora in komornega orkestra. Mlade glasbenike, ki tvorijo zasedbo, je k sodelovanju povabila ter pod svojo taktirko združila Ana Erčulj.
V svetu osamljenega jezdeca

V svetu osamljenega jezdeca

Odzven, 27. december 2019 ― Kdor čaka, dočaka: potrpežljivost ob čakanju na solistično ploščo Nika Novaka, je poplačana z domišljeno in lično izdajo v obliki knjige 1, 2, 3, … 4, ki zaobjema zadnjih pet let njegovega ustvarjanja.
Leporečje nesreče

Leporečje nesreče

Odzven, 24. december 2019 ― Lahkotnost zvočne izraznosti in dinamičnost obtežene pripovedi – vse, kar vsebuje dober, zanimiv in nadvse inteligenten pop. Na trenutke se zdi, kot bi nam viže z albuma Beautiful Disasters poplesujoče lebdele nad mislimi, drugič pa smo ob njih razmišljajoče trdno na tleh.
Mladi solisti z malo manj mlado, zato pa prelestno muziko

Mladi solisti z malo manj mlado, zato pa prelestno muziko

Odzven, 19. december 2019 ― Ustanova Gallus že 30 let skrbi za pomoč in promocijo mladih slovenskih glasbenikov. Tokrat so ob spremljavi odličnega madžarskega in mednarodno afirmiranega Komornega orkestra Mendelssohn iz Veszprema in pod umetniškim vodstvom dirigenta Petra Kovatsa pospremili na nove poti kar štiri mlade slovenske soliste oz. solistke.
Mehka glina duš

Mehka glina duš

Odzven, 18. december 2019 ― Erika Vouk, Janko Glazer, Boris A. Novak ..., to je zgolj nekaj pesniških imen, ki jim je Peter Andrej dal glasbeno dimenzijo. Peter Andrej glasbene dimenzije ustvarja tudi za lastni pesniški glas in da sta po njegovem mnenju ti dimenziji neločljivi. To dokazuje z novo ploščo.
še novic