Knjižne scene

Knjižne scene

Radio Študent, 19. junij ― Minister za kulturo Vasko Simoniti je tudi danes nadaljeval s svojim poslanstvom podpiranja slovenske kulture. Ob 13. uri je minister sprejel predstavnike Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.
Čist bolana teorija

Čist bolana teorija

Radio Študent, 18. junij ― Težko pričakovana Čist bolana teorija je končno tu. Dogodek v koprodukciji Radia Študent bi se moral odviti že 11. marca, a je bil zaradi epidemije prestavljen. Dogodil se bo danes ob 19.30 pred Klubom Gromka na Metelkovi.
Tudi to bo arhivirano

Tudi to bo arhivirano

Radio Študent, 17. junij ― Čeprav smo pred natanko sedmimi dnevi poročali o poslednji Akciji za kulturo, se je včeraj zgodila še ena. Aktiv delavcev in delavk v kulturi se je tudi tokrat protestno zbral pred Ministrstvom za kulturo, saj ne želijo pristati na neodzivnost ministrstva. Aktiv pristojne na čelu z ministrom za kulturo dr.
Ukrepajo ukrepate ukrepamo

Ukrepajo ukrepate ukrepamo

Radio Študent, 12. junij ― Na včerajšnji seji je vlada razrešila predsednika sveta Javne agencije za knjigo republike Slovenije Slavka Pregla in članico sveta Vesno Horžen zaradi “ugotovljenih nepravilnosti pri delu”. S tem je vlada po imenovanju Sebastjana Eržena 21.
Maske v kulturi

Maske v kulturi

Radio Študent, 11. junij ― Nacionalni svet za kulturo, krajše NSK, je v ponedeljek razpravljal o kulturi med epidemijo in po njej ter o poti do oblikovanja novega nacionalnega programa za kulturo.
Trubarjeve kulturne novice

Trubarjeve kulturne novice

Radio Študent, 8. junij ― “Ta slovenski jezik se povsod glih inu v eni viži ne govori; drugači govore z enimi besedami Krajnci, drigači Korošci, drigači Stajerji inu Dolenjci ter Bezjaki, drugači Krašvci inu Istrijani, drugači Krovati."
še novic