Odprtje razstave Draga Tršarja in Mirka Bratuša

Gorenjski muzej, 7. julij 2020 ― Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj vabi v četrtek, 9. julija 2020, ob 19. uri na odprtje in ogled razstave akademikov in akademskih kiparjev, Prešernovega nagrajenca Draga Tršarja in nagrajenca Prešernovega sklada Mirka Bratuše.  Umetnika bosta predstavila akademika dr. Jožef Muhovič in ... Read More
Naj vas narava zapelje

Naj vas narava zapelje

Planinski muzej, 6. julij 2020 ― DOGODEK PRESTAVLJEN NA SOBOTO 15.8. IN 12.9. 2020 TER NEDELJO 16.8. IN 13.9.2020! ZA VEČ INFORMACIJ KLIKNITE TU! Slovenski planinski muzej najdete v najlepšem kotičku Slovenije! Prvih 10 let našega obstoja smo zagovarjali trajnostni turizem. Verjamemo, da je to edina prava pot, in obljubljamo, da bomo tako tudi nadaljevali. [...]

Mestni muzej Idrija na gradu Gewerkenegg podaljšuje urnik odprtja

Mestni muzej Idrija, 2. julij 2020 ― Obveščamo vas, da bo ogled razstav na gradu Gewerkenegg in ostalih muzejskih lokacij v mestu (Idrijska kamšt, Idrijska rudarska hiša, tehniški oddelek muzeja v Frančiškovem jašku) od 14. julija 2020 dalje mogoč od torka do nedelje med 10. in 17. uro. Ob ponedeljkih je muzej zaprt. Vse informacije dobite na recepciji muzeja (tel. 05 37 […] The post Mestni muzej Idrija na gradu Gewerkenegg podaljšuje urnik odprtja appeared first on Mestni muzej Idrija.

ODPRTA VRATA III. MITREJA, ZG. BREG

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, 2. julij 2020 ― Vabimo vas, da obiščete III. mitrej na Zgornjem Bregu! Od 3. 7. 2020 do 15. 9. 2020 bomo odprli vhodna vrata zaščitne stavbe in tako omogočili pogled v notranjost, na spomenike tega rimskega svetišča iz 3. stoletja. Zunanja vrata III. mitreja bodo odprta od torka do petka med 10. in 16. uro, v soboto in […]
Novice: Poletni urnik Tolminskega muzeja

Novice: Poletni urnik Tolminskega muzeja

Tolminski muzej, 2. julij 2020 ― Z julijem je Tolminski muzej prešel na poletni urnik, kar pomeni, da si zbirke in razstave lahko ogledate med tednom od 10. do 18. ure, ob sobotah in nedeljah pa med 14. in 18. uro. V muzeju, za debelimi kamnitimi zidovi Coroninijeve graščine, je tudi v poletni vročini prijetno hladno, razstave v nekdanjih grajskih sobanah pa na ogled ponujajo marsikaj zanimivega. Zato prav lepo vabljeni, da nas obiščete.
Naše muzealke

Naše muzealke

Loški muzej, 1. julij 2020 ― V kotičku Fokus na hodniku Loškega muzeja bomo predstavili šest imenitnih žensk, ki so bile povezane z delovanjem Loškega muzeja oziroma so bile v njem dolga leta zaposlene kot strokovne delavke.
Odpiralni čas julija

Odpiralni čas julija

Loški muzej, 1. julij 2020 ― Loški muzej bo julija odprt po poletnem odpiralnem času, tj. od torka do nedelje med 10. in 18. uro. Ob sobotah in nedeljah bo za obiskovalce odprta tudi Škoparjeva hiša na grajskem vrtu.

Ljubljanski Nebotičnik

MAO, 1. julij 2020 ―   Ljubljanski Nebotičnik je razstava v nizu posameznih predstavitev predmetov iz zbirke MAO, ki jih pripravljamo v grajski kapeli. Na tokratni razstavi v središče postavljamo nekoč najvišjo stavbo v Ljubljani.
še novic