Glina v prostoru in času

Glina v prostoru in času

Loški muzej, 1. junij ― Vabljeni na prireditev ob odprtju razstave Glina v prostoru in času, ki jo bomo začeli s pogovorom z lončarjem in industrijskim oblikovalcem Urbanom Magušarjem ter sklenili z nastopom etno-jazz skupine Fake Orchestra.
Črna smrt

Črna smrt

Loški muzej, 1. junij ― Epidemije in pandemije različnih bolezni so skozi zgodovino vplivale na človeštvo, razvoj medicine, zakonodajo in umetnost. Ena vidnejših bolezni, ki je globoko zarezala v tkivo človekovega življenja, je bila kuga, imenovana tudi črna smrt.
Odpiralni čas junija

Odpiralni čas junija

Loški muzej, 29. maj ― Loški muzej bo junija odprt od torka do nedelje od 10.00 do 18.00, Galerija Ivana Groharja pa od torka do petka od 10.00 do 14.00, ob sredah do 18.00, ob sobotah in nedeljah pa od 9.00 do 13.00.
Zornica

Zornica

Loški muzej, 21. maj ― Od 27. maja 2020 bo v Galeriji Ivana Groharja na ogled razstavni projekt Zornica, pri katerem sodelujejo Janez Jocif in Capella Carniola, Agata Pavlovec, Andrej Perko, Tone Štamcar in Maja Šubic, kustosa razstave pa sta Barbara Sterle Vurnik in Janez Jocif.
O začetkih Škofje Loke

O začetkih Škofje Loke

Loški muzej, 12. maj ― Začetki Loškega gospostva segajo v leto 973, ko je nemški cesar Oton II. z darilno listino freisinškemu škofu Abrahamu podaril naselje Loko, Selško in večji del Poljanske doline ter Sorškega polja. Nekoliko kasneje je nastala Škofja Loka.
Odpiralni čas maja

Odpiralni čas maja

Loški muzej, 4. maj ― Loški muzej bo maja odprt od torka do nedelje med 10. in 18. uro, Galerija Ivana Groharja pa ob torkih, četrtkih in petkih med 10. in 14. uro, ob sredah med 10. in 18. uro, ob sobotah in nedeljah pa med 9. in 13. uro.
Sokolski dom

Sokolski dom

Loški muzej, 30. april ― Sokolski dom so slavnostno odprli 6. julija 1922. Sprva je bil namenjen telovadbi, danes pa deluje kot eden od kulturnih centrov Škofje Loke.
Puštalski umetniški babilon

Puštalski umetniški babilon

Loški muzej, 30. april ― V okviru neformalnega združenja Puštalcev so po večini povezani ljubiteljski ustvarjalci, pa tudi profesionalci, ki si z likovnimi sredstvi družno prizadevajo spremljati življenje svoje okolice in ji vračati svoj pogled.
Glina v prostoru in času 

Glina v prostoru in času 

Loški muzej, 30. april ― V Loškem muzeju pripravljamo razstavo projekta Katalog slovenskih glin lončarja in industrijskega oblikovalca Urbana Magušarja ter jo razširjamo in povezujemo z izborom predmetov iz gline iz obdobja srednjega in novega veka iz Škofje Loke.
še novic