Avtorske pravice v KKS

MAO, 13. februar ― Ker so primeri zaščite avtorskih pravic po posameznih panogah kulturnega in kreativnega sektora lahko zelo različni, želimo s pomočjo vaših izkušenj priti do praktičnih problemov in vprašanj, na katere bi odgovarjali v nastajajočem priročniku.  

BIO 26. Skupno znanje

MAO, 10. februar ― Kako smo lahko prepričani v verodostojnost informacij, s katerimi gradimo naše znanje? 26. bienale oblikovanja v Ljubljani, BIO 26| Skupno znanje, ki ga kurirata avstrijski kustos in kulturni producent Thomas Geisler ter pomočnica kustosa Aline Lara Rezende, se sooča z enim največjih izzivov našega časa: informacijami. Razstava bo na ogled do 23. februarja 2020.

Ustvarjalna izmenjava 2020

MAO, 4. februar ―   V MAO pod okriljem evropske platforme Future Architecture potekala Ustvarjalna izmenjava, prodorno letno srečanje za evropsko arhitekturo ter priložnost za predstavitev idej in trendov v prihodnjem razvoju arhitekturnega poklica. Spoznavna konferenca bo predstavila 25 obetavnih arhitektov, krajinskih arhitektov, kritikov, piscev in kustosov, ki so se s svojimi idejami odzvali na poziv za ideje Future Architecture.

BIO 26. Pogovor #4 - Modrost

MAO, 2. februar ― Na zaključnem BIO pogovoru se bosta kustosa bienala, Thomas Geisler in Aline Lara Rezende o modrosti pogovarjala z Alice Rawsthorn in Paolo Antonelli, dvema osebnostima, ki sta s svojim delom ključno zaznamovali današnje razumevanje oblikovanja v svetu. V razpravi bosta sodelovala tudi Matevž Čelik Vidmar in Tina Gregorič.

BIO 26. Deljeno znanje: Zeleno zatočišče

MAO, 20. januar ― Na zaključnem vodstvu boste izvedeli kako se je odvijal projekt Zeleno zatočišče / Green Refuge, kot del spremljevalnega programa BIO 26 v kletni pasaži podhoda Ajdovščinaa, kaj smo se naučili, kakšni so bili naši izzivi in koliko naših varovank je dobilo svoje nove stalne domove

BIO 26. Deljeno znanje: Repair-a-thon

MAO, 20. januar ― Repair-a-thon (popravljalni maraton) je serija delavnic, katerih namen je osveščanje širše družbe o odgovorni potrošnji. Dejanja skupnega popravljanja spremeninja v umetniško prakso z izpostavljanjem osebnih zgodb in čustvev. Delavnice bo v podhodu Ajdovščina izvajala Saša Nemec.
še novic