MOSTE OPEN (11.9.2021 14:00)

Španski borci, 8. julij 2021 ― Ponovno se bo zgodil dan, ko se naša umirjena četrt prebudi in vabi vse bližnje in daljne na dan druženja ob kulturnem, ekološkem, kulinaričnem, glasbenem, otroškem in mladinskem programu. Že četrta edicija dogodka MOSTE OPEN, ki ga organizirata Zavod EN-KNAP in Mladinska postaja Moste, se bo zgodila v soboto, 11. septembra na ploščadi Centra kulture Španski borci.
Monolog telesa // Poletna Plesna Vesna //

Monolog telesa // Poletna Plesna Vesna //

Zavod En-Knap, 14. junij 2021 ― Kaj lahko doseže telo? To je neodgovorjeno in samoumevno vprašanje, ki ga na oder postavlja solistična predstava Anastasije Valsamaki. S svojo raziskavo pa avtorica Valsamaki ne raziskuje le izraznih sposobnosti telesa, temveč pripoved izzove tudi plesni jezik.

Emese Cuhorka & Csaba Molnár: Mojstrovina // Poletna Plesna Vesna //

Zavod En-Knap, 14. junij 2021 ― Jedro dueta Emese Cuhorka in Csabe Molnárja, Mojstrovina, tvorijo sklicevanje na dogajanje v kulturi in nenavadni gibi. Delo, ki se razvija skozi niz vinjet, raziskuje načine, kako lahko telo odvrže kulturne pomene in simbole, ki se projecirajo nanj skozi čas. Z uporabo predmetov, kot so kostumi, ki preprečujejo gibanje, telo v vrtincu funkcionalnih ovir preoblikuje svojo avtonomijo.
še novic