086: Trije plakati pred mestom

FilmFlow, 30. november 2017 ― V novembrski epizodi FilmFlowa se Ana in Maja P z režiserko Majo Prelog in cinefilko Veroniko Zakonjšek pogovarjata o enem izmed najboljših filmov letošnjega leta. Trije plakati pred mestom (Martin McDonagh, 2017) so vnetljiva mešanica novodobnega vesterna in črne komedije o žalovanju, film poln obratov, krutega humorja in krepkih besednih udarcev pod pasom. Glavna protagonistka […]
Od slikarja do glasbenika in nato pisatelja

Od slikarja do glasbenika in nato pisatelja

Torpedo, 28. november 2017 ― Pisateljski oder 33. Slovenskega knjižnega sejma je obiskal tudi avstrijski avtor Christopher Just. Prihaja z Dunaja, kjer je na Visoki šoli za uporabno umetnost študiral slikarstvo, že zelo pa se je nato posvetil glasbi - velja celo za pionirja elektronske glasbe v tem delu Evrope. Njegove skladbe, ki jih je izdajal pod svojim imenom in številnimi psevdonimi (med drugimi Ilsa Gold, Sons of Ilsa in Punk Anderson), so postale svetovno znane klubske uspešnice. Od slikanja in glasbe pa ga je nato zaneslo k pisanju. Njegov romaneskni prvenec Der Moddetektiv je letos izšel pri dunajski založbi Milena, pred tem pa sta bili objavljeni dve knjigi kratkih zgodb v zbirki Moderne Nerven pri založbi Czernin. S Christopherjem Justom se je Izak Košir pogovarjal na sedežu Društva slovenskih pisateljev. Spregovorila sta o življenju in preživetju pisateljev v Avstriji, potencialu sosednjega nemškega trga, tematiki njegovega novega romana, spominih izpred 12 let, ko je nastopil v ljubljanskem klubu K4 ter njegovih 25 letih v glasbenem poslu. Torpedo, najglasnejši podkast v državi, leti proti vašim ušesom - tokrat v angleščini! Click play and listen to the podcast in English!
Becca Stevens, od folka do popa

Becca Stevens, od folka do popa

Torpedo, 7. november 2017 ― Becca Stevens je ameriška glasbenica, ki že več let živi in ustvarja v New Yorku, sicer pa prihaja iz Severne Karoline. Do zdaj je izdala štiri dolgometražne albume, zadnjega (z naslovom Regina) letos. Njen spoj jazza, folka, popa in indie rocka je pritegnil pozornost številnih glasbenih kritikov in poslušalcev širom sveta. Trenutno je na evropski turneji, v okviru katere se je včeraj ustavila tudi v Cankarjevem domu. Med priznanimi imeni, s katerimi je sodelovala v svoji karieri, so tudi Jacob Collier, Laura Mvula, Billy Childs in David Crosby. V Torpedu je spregovorila o odraščanju v večinoma republikanski ameriški zvezni državi North Carolina, ki velja za eno od najbolj gorečih podpornic aktualnega predsednika ZDA Donalda Trumpa, pa o tem, kaj išče navdih za njena nemalokrat hvaljena besedila, kdo jo navdušuje vokalno in kdo kitarsko ter komu bi v slogu velikana folka Boba Dylana, ki je eden od njenih glasbenih herojev, podelila Nobelovo nagrado za literaturo? Med pogovorom je Becca Stevens odigrala tudi dve svoji sklabi - Torpedo tako deloma postaja MTV Unplugged oziroma VH-1 Storytellers. Malo eksperimentiramo in tako ohranjamo naziv "najglasnejši podkast v državi". Pogovor je potekal v angleščini / the interview is in English.
še novic