Javna obravnava Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2021–2028

Ministrstvo za kulturo, 17. september 2021 ― Ministrstvo za kulturo je danes, 17. septembra 2021, dalo v javno obravnavo osnutek Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2021–2028. Osnutek resolucije celostno obravnava in povezuje vrsto različnih področij, s ciljem oblikovati celovito in heterogeno strategijo na področju kulture za obdobje osmih let. Osnutek upošteva tudi novonastalo situacijo v kulturnem sektorju zaradi posledic pandemije covida-19. Rok za oddajo predlogov, pripomb in mnenj je do vključno 17. oktobra 2021.

Minister dr. Simoniti: Alma M. Karlin nas uči, kaj resnično pomenijo empatija, srčnost, strpnost in nezlomljiv duh

Ministrstvo za kulturo, 16. september 2021 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je včeraj, 15. septembra 2021, nagovoril zbrane v dunajskem etnografskem muzeju Weltmuseum na odprtju razstave "Alma M. Karlin – Sama okoli sveta". Razstava, ki bo na ogled do 18. januarja 2021, je nastala v sodelovanju muzeja Weltmuseum in Pokrajinskega muzeja Celje ter predstavlja vrhunski dosežek za slovensko muzejsko stroko. Nagovor ministra dr. Simonitija objavljamo v celoti skupaj s fotografijami z ogleda in odprtja razstave.

Državna sekretarka dr. Fridl Jarc na bilateralnem srečanju med Slovenijo in Madžarsko

Ministrstvo za kulturo, 15. september 2021 ― Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je danes, 15. septembra 2021, skupaj s predstavniki slovenske in madžarske vlade udeležila slovesnosti ob otvoritvi sejma 53. mednarodnega obrtnega sejma v Celju. Otvoritvene slovesnosti sta se udeležila tudi predsednika slovenske in madžarske vlade, Janez Janša in Viktor Orbán.

Na kulturne prireditve, v knjižnice, muzeje, galerije le z dokazilom o izpolnjevanju pogoja PCT

Ministrstvo za kulturo, 15. september 2021 ― Nov odlok, ki ureja in določa pogoje in omejitve izvajanja kulturnih dejavnosti, določa, katere ukrepe morajo uvesti izvajalci oziroma nosilci kulturnih dejavnosti in kaj morajo upoštevati osebe, ki delajo na področju kulturnih dejavnosti, obiskovalci kulturnih dogodkov in uporabniki drugih kulturnih storitev, da bi tvorno prispevali k preprečevanju širjenja covida-19.

Konferenca Future Unlocked! prvi dan o vlogi kulture v zunanjih odnosih

Ministrstvo za kulturo, 13. september 2021 ― V Cankarjevem domu v Ljubljani se je danes začela mednarodna konferenca na visoki ravni Future Unlocked! o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja kot akterja sprememb. "Slovenija je tradicionalna zagovornica pomena kulture v zunanjih odnosih in nadaljuje z dejavnostmi v njeno podporo, ki izhajajo iz prvega predsedovanja Slovenije Svetu EU leta 2008," je v uvodnem nagovoru poudaril Slobodan Šešum, vršilec dolžnosti generalnega direktorja za gospodarsko in javno diplomacijo v ministrstvu za zunanje zadeve.

Minister dr. Simoniti nadaljuje z obiski slovenskih regij – tokrat z obiskom Savinjske regije

Ministrstvo za kulturo, 13. september 2021 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se bo jutri, v torek, 14. septembra 2021, v sklopu vladnega obiska v Savinjski regiji srečal z župani občin Rogaška Slatina, Ljubno, Braslovče in Žalec. Pred obiskom v Savinjski regiji predstavljamo nekatere projekte in programe, ki jih v tej regiji (so)financira Ministrstvo za kulturo.

Konferenca Future Unlocked o vlogi kulturnega in kreativnega sektorja

Ministrstvo za kulturo, 13. september 2021 ― Danes, 13. septembra 2021, se je v Cankarjevem domu v Ljubljani začela mednarodna konferenca Future Unlocked! (Odklenjena prihodnost). V središču dvodnevnih razprav je vloga kulturnega in kreativnega sektorja pri zelenem prehodu, družbenih inovacijah in gospodarski rasti ter pri doseganju trajnostnih ciljev. Konference se udeležuje tudi vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za ustvarjalnost Barbara Koželj Podlogar.
še novic