Znan je program dogodkov ob praznovanju Tavčarjevega leta

Ministrstvo za kulturo, 7. marec ― V Tavčarjevem letu, ko obeležujemo 100. obletnico smrti pisatelja Ivana Tavčarja (1851–1923), se bo zvrstila vrsta dogodkov, posvečenih slovenskemu literatu. Program dogodkov so predstavili na novinarski konferenci na Dvorcu Visoko v Poljanski dolini, kjer je Tavčar živel in ustvarjal. Predstavitve se je udeležil državni sekretar Matevž Čelik.

Kultura za prihodnost: serija posvetov o viziji kulturne politike

Ministrstvo za kulturo, 7. marec ― Vodstvo Ministrstva za kulturo bo v naslednjem mesecu in pol obiskalo vseh 12 regij po Sloveniji. Na seriji posvetov bo prisluhnilo predlogom javnosti ter predstavilo ključne točke novih smernic kulturne politike s ciljem skupnega oblikovanja kulturnega modela prihodnosti. Posveti se začnejo 15. marca v Celju in končajo na zaključnem srečanju 21. aprila v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Ministrica dr. Asta Vrečko je na delovnem sestanku gostila podpredsednico Evropske komisije Věro Jourovó

Ministrstvo za kulturo, 2. marec ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je na delovnem sestanku gostila podpredsednico Evropske komisije Věro Jourovó. Govorili sta o Evropskem aktu o svobodi medijev, razmerah na Slovenski tiskovni agenciji in Radioteleviziji Slovenija, sovražnem govoru ter strateških tožbah zoper sodelovanje javnosti (angleško Strategic Lawsuits Against Public Participation – SLAAP).

Strokovni posvet o zbirki kipov s posestva Brdo pri Kranju

Ministrstvo za kulturo, 2. marec ― Ministrstvo za kulturo pripravlja Strokovni posvet o zbirki kipov s posestva Brdo pri Kranju, ki bo v četrtek, 9. marca, ob 14. uri na Ministrstvu za kulturo. Namen posveta je spodbuditi strokovno in odprto razpravo o umetniških delih uveljavljenih avtorjev iz obdobja po drugi svetovni vojni, ki pričajo o zgodovini posestva, njegovem prostorskem razvoju od baročnega obdobja dalje ter njegovi sodobni rabi.

Razpisi Obzorje Evropa za leto 2023 za kulturni in ustvarjalne sektorje

Motovila, 28. februar ― Aktualni razpisi #HorizonEU omogočajo povezovanje in sodelovanje na področju kulturne dediščine, digitalizacije, kulturnega turizma, videoiger in kulturne pismenosti. Rok za prijave: 14. marec 2023. Vabljeni pa tudi na spletni dogodek "Cloud for all – the European Collaborative Cloud for Cultural Heritage", 15. marca. The post Razpisi Obzorje Evropa za leto 2023 za kulturni in ustvarjalne sektorje appeared first on Motovila.

Vodnik za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Sredozemlja

Motovila, 28. februar ― OTM je objavil brezplačni vodnik za financiranju mednarodne mobilnosti v kulturi, ki vključuje Alžirijo, Egipt, Libijo, Malto, Maroko, Tunizijo, južno italijansko otočje (Sicilija, Pantelleria, Egadski otoki, Pelagija) ter španski ozemlji Ceuta in Melilla. The post Vodnik za financiranje mobilnosti v kulturi na območju Sredozemlja appeared first on Motovila.
še novic