Za slovenske založbe skoraj pol milijona EUR iz Ustvarjalne Evrope!

CED, 10. december 2019 ― Iz zavoda Motovila (CED Slovenija) sporočamo, da se je Slovenija spet neverjetno odrezala v programu EU Ustvarjalna Evropa! Na razpisu za projekte literarnega prevajanja podprograma Kultura za leto 2019 je absolutna zmagovalka po številu uspešnih projektov in skupni podpori EU. Devet slovenskih prijaviteljev je pridobilo skoraj pol milijona evrov podpore EU za prevajanje evropskega leposlovja.

Goga objavila CELA razpis za avtorje in prevajalce

CED, 26. november 2019 ― Založba Goga je v sklopu projekta Connecting Emerging Literary Artists (CELA) s podporo Ustvarjalne Evrope objavila razpis za literarne ustvarjalce, avtorje in prevajalce, ki bi svoje znanje želeli nadgrajevati skozi projekt za razvoj talentov in literarnih strokovnjakov CELA. Rok prijave: 1. dec. 2019 do polnoči.

16. edicija Animateke s podporo MEDIA

CED, 25. november 2019 ― Med 2. in 8. decembrom se srečamo na festivalu Animateka z najboljšimi animirani filmi z vsega sveta. Filmski program dopolnjujejo strokovna platforma AnimatekaPRO, natečaj AnimatekaPRO Pitch, večerni glasbeni in družabni dogodki ter likovne in VR razstave.
še novic