Kako napisati podroben opis projekta za razpis Kultura za Zahodni Balkan?

CED, 13. februar ― Podroben opis projekta (Detailed description of the project) je del obvezne dokumentacije razpisa Kultura za Zahodni Balkan (EACEA 39/2019), v katerem morate predstaviti projektno idejo in pri tem upoštevati cilje in prednostne naloge razpisa. Kako vse to napisati na 30. straneh in pri svoji utemeljitvi upoštevati omejitev števila znakov pri vsakem posameznem odgovoru v prijavnem obrazcu?

Brexit in Ustvarjalna Evropa

CED, 11. februar ― Združeno kraljestvo se je s koncem januarja 2020 uradno poslovilo od članstva v Evropski uniji. Do izteka aktualnega programa (31. dec. 2020) so kulturne organizacije iz Združenega kraljestva še naprej upravičene do sodelovanja v Ustvarjalni Evropi.

Razširili horizonte na Nizozemskem

CED, 30. januar ― Motovila je med 19. in 23. jan. 2020 organizirala študijski obisk za povezovanje slovenskega in nizozemskega kulturnega in ustvarjalnih sektorjev. Obiskali smo nekaj deset priznanih prizorišč in organizacij v Amsterdamu in Rotterdamu, tudi naše kolege iz nizozemskega CED.

PODALJŠAN ROK na razpis Kultura za Zahodni Balkan

CED, 28. januar ― Izvajalska agencija EACEA je 17. dec. 2019 objavila razpis Kultura za projekte sodelovanja s fokusom na Zahodni Balkan (EACEA 39/2019), ki je financiran iz Instrumenta za predpristopno pomoč (IPA II). Rok za oddajo prijave je zaradi izbruha koronavirusa podaljšan na 28. april 2020. Nov je tudi obrazec za stroškovnik (budget template).

Kultura e–novice, 23. december 2019

CED, 23. december 2019 ― Pozdravljeni, za nami je še eno rekordno leto. K letošnji beri uspehov Slovenije v Ustvarjalni Evropi (Kultura in MEDIA) je prispevalo 50 različnih organizacij, ki sodelujejo v 62 projektih, za katere so slovenski vodje pridobili 3 milijone evrov podpore EU. Veseli nas, da se evropski kulturni projekti pogosteje »selijo« tudi izven prestolnice in da se[...]

Kako KUL je KULturna dediščina

CED, 21. december 2019 ― Združenje zgodovinskih mest Slovenije, koordinator projekta REFRESH s podporo Ustvarjalne Evrope, je decembra letos v Škofja Loki organiziralo zaključni dogodek in otvoritev razstave »Osvežena dediščina« pri katerem so sodelovali mladi umetniki iz Slovenije, Italije, Romunije in Španije.
še novic