DinnerCon za vedno!

DinnerCon za vedno!

PIFcamp, 1. julij 2019 ― Prav tako kot ljudje, migrira tudi hrana. Tradicionalna kuhinja ni vedno sestavljena iz lokalnih oziroma regionalnih sestavin. Sodobna pica je italijanskega porekla, paradižnik pa je vseeno prišel od Aztekov. Ameriški hot dogi izhajajo iz nemških klobas, polnjenje mletega mesa v ovoje pa sega vse do starih Sumercev in Kitajcev. Takšno protislovno pojmovanje tujih sestavin v … Preberi več o DinnerCon za vedno! The post DinnerCon za vedno! appeared first on PIFcamp.
Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba!

PIFcamp, 28. junij 2019 ― RogLab s svojo mašinerijo iz premičnega programa FabBox in mentorjem Stašem Vrenkom gostuje na PIFcampu! S seboj bodo prinesli 3D-printerje in toplotno prešo, v kateri lahko, če bo sila, tudi pogrejemo kakšen toast. RogLab je ustvarjalno vozlišče, ki od leta 2012 deluje v okviru Muzeja in galerij mesta Ljubljane. Je sodelovalna platforma, ki z izdelovalnim … Preberi več o Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! The post Na PIFcamp prihaja ekipa RogLaba! appeared first on PIFcamp.
Zvočne e-tekstilije!

Zvočne e-tekstilije!

PIFcamp, 26. junij 2019 ― Ustvarjalka elektronskih tekstilij in kostumografinja Mika Satomi in glasbenica in performerka Magdalena Ågren bosta na PIFcampu z uporabo nosljivih tehnologij, e-tekstilij in DIY zvočil razvijali kolaborativni zvočni performans. Mika bo izdelala e-tekstilni kostum za Mag, preko katerega bo glasbenica lahko kontrolirala svoje analogne sintetizatorje zvoka in druge zvočne efekte, Mag pa bo kričala v svojo pozavno … Preberi več o Zvočne e-tekstilije! The post Zvočne e-tekstilije! appeared first on PIFcamp.
Dirty Electronics: Solder & Synonyms

Dirty Electronics: Solder & Synonyms

PIFcamp, 20. junij 2019 ― Pridružite se projektu Johna Richardsa aka Dirty Electronics na eklektičnem potovanju, ki združuje sestavljanje DIY vezij in pisanje besedil! Ideja projekta Solder & Synonyms inspiracijo črpa iz slikovite okolice doline Soče in jo združuje z sestavljanjem vezij, circuit bendingom, pisanjem besedil in kritičnim mišljenjem. Udeleženci bodo tekom tedna razvijali besedila, npr. zgodbe, poezijo, manifeste, sheme … Preberi več o Dirty Electronics: Solder & Synonyms The post Dirty Electronics: Solder & Synonyms appeared first on PIFcamp.
MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne

MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne

PIFcamp, 17. junij 2019 ― Ni naključje, da se prvi izmed letošnjih PIFcamp projektov MOTHeremin 2.0 ujema z grafično podobo letošnjega PIFcampa! MOTHeremin 2.0 je analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne za spoznavanje ogroženih metuljev Slovenije, avtorice Staše Guček. MOTHeremin, analogno elektronsko zvočilo, je nastalo v smaragdni reke dolini Soče med PIFcampom leta 2018, obkroženo z gozdovi, gorami in … Preberi več o MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne The post MOTHeremin 2.0 – Analogno elektronsko zvočilo za slepe in slabovidne appeared first on PIFcamp.

Slovenski normativni zapisi za osebna imena v VIAF

COBISS, 13. junij 2019 ― Servis VIAF (Virtual International Authority File) združuje normativne zapise različnih knjižnic na globalnem nivoju. V servisu VIAF so normativni zapisi za osebna imena, korporacije, geografska imena, dela in pojavne oblike. Pri tem sodeluje okrog 50 organizacij, predvsem nacionalnih knjižnic, iz 40 držav. Oktobra 2018 se jim je pridružila tudi Slovenija, ko sta IZUM in NUK … Preberi več "Slovenski normativni zapisi za osebna imena v VIAF"

»Pikice in vejice« pod drobnogledom: spremljanje kakovosti zapisov v letu 2018

COBISS, 27. maj 2019 ― Kakovost zapisov in njihovih (meta)podatkov predstavlja tehnični in teoretični izziv. V bibliotekarski stroki kakovost podatkov lahko razumemo v kontekstu uporabnika, enotne obdelave, katalogizatorja, racionalizacije delovnega procesa in tehnologije (Badovinac, 2017). V okviru aktivnosti spremljanja kakovosti zapisov dnevne produkcije smo h kakovosti pristopili z vidika enotne obdelave virov. Zanima nas, ali podatki ustrezajo mednarodnim standardom, saj … Preberi več "»Pikice in vejice« pod drobnogledom: spremljanje kakovosti zapisov v letu 2018"
še novic