PIFhrana

PIFhrana

PIFcamp, 22. julij 2019 ― Vključenost v naravni habitat alpskega območja je že od samih PIFcamp začetkov namigovala, da bodo prehranjevalne navade tehnološko motiviranih udeležencev v veliki meri določene z bližnjo okolico. To se je zgodilo postopoma in brez posebnega načrta. Skozi čas je proces PIFhrane fermentiral iz sedimentov in danes kliče po destilaciji v nove oblike. PIFhrana kot taka … Preberi več o PIFhrana The post PIFhrana appeared first on PIFcamp.
Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih

Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih

Računalniški muzej, 19. julij 2019 ― Posvet, 14. junij, dvorana Slovenske akademije znanosti in umetnosti Sredi junija smo se pridružili govorcem Borisu A. Novaku, Milanu Deklevi, Feri Lainščku, Miroslavu Košuti in ostalim, da na posvetu z našega zornega predstavimo razmišljanje o jezikovni samozavesti. Gaja Zornada je v svojem prispevku predstavila glavne poudarke naše nedavne razstave na Filozofski fakulteti ter kako pomembni … Continue reading Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih
HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

PIFcamp, 19. julij 2019 ― HUMUS sapiens je odprta platforma za raziskovanje in preučevanje prsti, ki v ekologijo tal vnaša DIY in DIWO pristope ter odprt “hekerski duh”, tekom praktičnih raziskav pa spodbuja kritične družbene izzive in razmislek o aktualnih znanstvenih diskurzih. Prst je resnično zapleten in dinamičen ekosistem – je nenehno spreminjajoča se mešanica mineralov, živih organizmov, razkrajajočih organskih … Preberi več o HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti The post HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti appeared first on PIFcamp.

Biblija naših časov: kako smo prevajali Windows 95.

Računalniški muzej, 17. julij 2019 ― Na dan otvoritve razstave “boj za slovenscino” je Društvo računalniški muzej v Modri predavalnici Filozofske fakultete organiziralo še okroglo mizo, ki sta se je udeležila g. Aaron Marko, generalni direktor Microsoft Slovenija v času prevajanja Windows 95, in g. David Pahor, ki je bil zunanji sodelavec takratnega podjetja Atlantis (današnji Iolar). Slovenska Okna 95 so … Continue reading Biblija naših časov: kako smo prevajali Windows 95.
Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

PIFcamp, 17. julij 2019 ― Delo Out of sight je nadaljevanje preteklih vizualnih raziskovanj svetlobe Kaje Kisilak in Lee Bradašević. Projekt se osredotoča na odzivanje svetlobe in sence na premikajočo se tekstilno površino, ki jo aktivira vrsta motoriziranih točk. Raztegovanje in krčenje elastične tkanine spremeni topografijo “ravnine” in postane dinamični faktor, na katero se svetloba prilagodi kot statična komponenta. Gibanje … Preberi več o Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight The post Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight appeared first on PIFcamp.
Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

PIFcamp, 15. julij 2019 ― Strupeno! Kaj to zares pomeni? Kolikor ni znano, ni nobenih strupenih rastlin, obstajajo samo nekatere zelo močne, ki so enostransko označene kot »strupene«. Ali pa obratno – ne obstaja nobena rastlina, ki bi jo lahko zaužili in zaradi tega umrli. Drži, količina ni navedena. V nekaterih primerih je za smrtni izid potrebno le malo od … Preberi več o Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! The post Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! appeared first on PIFcamp.
Kaj bo rešilo naš planet?

Kaj bo rešilo naš planet?

PIFcamp, 12. julij 2019 ― Bernhard Rasinger bo letos razmišljal o teraformiranju, podnebnih spremembah in drevesih. Ljudje teraformiramo svoj planet. Razmišljanje o teraformiranju vedno privede do občutka, da bi lahko živeli na nenaseljenih planetih, na primer na Marsu. Na zemlji pa počnemo ravno nasprotno. Vse odkar je človek vzpostavil kontrolo nad ognjem in odkril kolo, se človeštvo navdušuje nad raziskovanjem … Preberi več o Kaj bo rešilo naš planet? The post Kaj bo rešilo naš planet? appeared first on PIFcamp.

Razstava “boj za slovenscino”

Računalniški muzej, 11. julij 2019 ― S strani Filozofske fakultete v Ljubljani smo prejeli vabilo, da v okviru letošnjega knjižnega sejma Liber.ac, ki je potekal na fakulteti od 21. do 23. maja, pripravimo razstavo. Glede na to, da nas je v društvu kar nekaj takšnih, ki smo med študijem redno obiskovali predavalnice te fakultete, smo se temu vabilu z veseljem odzvali.  … Continue reading Razstava “boj za slovenscino”
Marina & mikrovesolja

Marina & mikrovesolja

PIFcamp, 10. julij 2019 ― Marina Miranda vas vabi k raziskovanju zvokov, objektov in podatkov! Večina mojih interesov se vrti okoli raziskovanja zelo majhnih delčkov in podrobnosti iz sveta okoli mene. Rada delam s kontaktnimi mikrofoni in hidrofoni, granularno sintezo, radijskimi frekvencami, najosnovnejšimi sistemi digitalne logike in računanja, CMOS čipi, DIY elektroniko, mikroskopi, analognimi vezji, terenskimi posnetki, pa še bi … Preberi več o Marina & mikrovesolja The post Marina & mikrovesolja appeared first on PIFcamp.
Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

Srčne modulacije na PIFcampu (2. del)

PIFcamp, 8. julij 2019 ― ICTUSCORDIS je intermedijski performans / avdiovizualni laboratorij z glavnim subjektom srca umetnika. Januš Aleš Luznar vabi publiko na intimno potovanje umetniških src. Projekt raziskuje interakcijo med umetnostjo in psihologijo, med fizičnim in mentalnim organizmom. Čeprav le-te govorijo različne jezike, ki jih je težko prevesti, umetnik išče njihove naključne in nenaključne paralele, prek katerih komunicirajo. V … Preberi več o Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) The post Srčne modulacije na PIFcampu (2. del) appeared first on PIFcamp.
Urška Savič: Arhiv

Urška Savič: Arhiv

PIFcamp, 5. julij 2019 ― “Začetni material projekta je približno 7000 negativov na 35mm filmih in njihove digitalizirane verzije. Iskanje algoritma, ki bi smiselno sistematiziral analogni arhiv preko digitalnega arhiviranja v ponovno analogni obliki knjižic, je glavni namen projekta, ki nosi v ozadju razmišljanje o družbeni moči, ki jo sam arhiv nosi, ko prestopi meje osebnega in preide pod lastništvo … Preberi več o Urška Savič: Arhiv The post Urška Savič: Arhiv appeared first on PIFcamp.
Minljivo umetniško delo

Minljivo umetniško delo

PIFcamp, 3. julij 2019 ― Kos ni končan, a vendar je zamisel jasna: odlitek v obliki plastične skodelice: dotakljiv, oprijemljiv, lomljiv. Kar počil bo v vaših rokah, če ga boste zgrabili premočno. Delo je treba brati kot kritiko potrošniškega sveta, sveta stvari in predmetov, ki jim ni namenjena dolgotrajnost. Proizvajati moramo. Stvari se morajo zlomiti, da lahko proizvajamo dalje. Veliko … Preberi več o Minljivo umetniško delo The post Minljivo umetniško delo appeared first on PIFcamp.
še novic