Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia

PIFcamp, 29. julij 2019 ― FM radio je star, hrupen in pogosto oklican za zastarelega, a vendar se zdi, da njegova uporaba nikoli zares ne zamre – z uporabo poceni sprejemnikov in FM funkcije na pametnih telefonih je danes njegova dostopnost še lažja kot v preteklosti! Klemens Kohlweis bo v okolici PIFcampa namestil majhne, neodvisne FM radijske oddajnike, ki bodo … Preberi več o Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia The post Nadzorovanje narave – raziskovanje ultra-lokalnega FM radia appeared first on PIFcamp.

MIDI, flavta in mikrokontrolerji

PIFcamp, 26. julij 2019 ― Naš redni udeleženec Václav Peloušek že več kot 10 let ravija in izdeluje sintetizatorje zvoka, 6 let nazaj pa je ustanovil podjetje Bastl Instruments. Sicer se veliko ukvarja s fizičnim računalništvom in programiranjem mikrokontrolerjev, najpogosteje pa razvija različna orodja, ki mu pomagajo pri ustvarjanju avtorske glasbo. Kot glasbenik bi letos svojo udeležbo na  PIFcampu rad … Preberi več o MIDI, flavta in mikrokontrolerji The post MIDI, flavta in mikrokontrolerji appeared first on PIFcamp.
Večkanalni Mapper

Večkanalni Mapper

PIFcamp, 25. julij 2019 ― Postavitev večkanalnega zvočnega performansa je z uporabo računalnika, primerne programske opremo in večkanalno zvočno kartico relativno enostavna. Kompaktna, a dražja alternativa računalniku je kombinacija različnih Eurorack modulov ali večje mešalne mize. Nekateri večkanalni zvočni vmesniki, ki omogočajo procesiranje zvoka z notranjim DSP-jem (EQ, kompresorji, limiterji) so prav tako primerne rešitve za upravljane brez računalnika. Mapper Mitje … Preberi več o Večkanalni Mapper The post Večkanalni Mapper appeared first on PIFcamp.
Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca

PIFcamp, 24. julij 2019 ― Slovenski interdisciplinarni umetnik in kreativni programer Tadej Droljc bo na PIFcampu razvijal dele svojega najnovejšega avdio-vizualnega projekta. Multidisciplinarno delo bo združevalo elektroakustično glasbo, digitalne vizualije, po meri oblikovan odrski objekt/instrument, meglico, zračne kompresorje in svetlobo iz različnih virov (laser, svetila z gibljivo glavo, zatemnilniki in stroboskopske luči), vsi ti elementi pa bodo medsebojno prepleteni in … Preberi več o Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca The post Avdio-vizualna kompozicija Tadeja Droljca appeared first on PIFcamp.
Zunanji delovni prostori na PIFcampu

Zunanji delovni prostori na PIFcampu

PIFcamp, 23. julij 2019 ― Imate dovolj zaprtih prostorov? Pridružite se Oliviji Kotsifi in si ustvarite svoj lasten studio v naravi! Olivia Kotsifa je oblikovalka, ustvarjalka in arhitekta, ki veliko potuje, zato je večina njenega umetniškega dela usmerjena v preučevanje in oblikovanje mobilnih delovnih okolij. Na letošnjem PIFcampu se bo osredotočila na izdelavo zunanjega pohištva, ki bo udeležencem tabora omogočalo … Preberi več o Zunanji delovni prostori na PIFcampu The post Zunanji delovni prostori na PIFcampu appeared first on PIFcamp.

Odprtje Razstavišča IZUM s fotografsko razstavo Rudija Urana z naslovom »Pot redukcije in odkrivanje sublimnega«

COBISS, 23. julij 2019 ― Foto: Rudi Uran: Fotelj za vse čase, 2018 V sredo, 15. 5. 2019, ob 18. uri se je uradno odprlo Razstavišče IZUM. Kultura v IZUM-u Arhitekt Ivan Kocmut je zgradbo, v kateri ima danes sedež Institut informacijskih znanosti (IZUM), zasnoval z mislijo, da bi obogatila kulturno dogajanje v Mariboru. To je kmalu okrepila tudi bogata … Preberi več "Odprtje Razstavišča IZUM s fotografsko razstavo Rudija Urana z naslovom »Pot redukcije in odkrivanje sublimnega«"
PIFhrana

PIFhrana

PIFcamp, 22. julij 2019 ― Vključenost v naravni habitat alpskega območja je že od samih PIFcamp začetkov namigovala, da bodo prehranjevalne navade tehnološko motiviranih udeležencev v veliki meri določene z bližnjo okolico. To se je zgodilo postopoma in brez posebnega načrta. Skozi čas je proces PIFhrane fermentiral iz sedimentov in danes kliče po destilaciji v nove oblike. PIFhrana kot taka … Preberi več o PIFhrana The post PIFhrana appeared first on PIFcamp.
Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih

Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih

Računalniški Muzej, 19. julij 2019 ― Posvet, 14. junij, dvorana Slovenske akademije znanosti in umetnosti Sredi junija smo se pridružili govorcem Borisu A. Novaku, Milanu Deklevi, Feri Lainščku, Miroslavu Košuti in ostalim, da na posvetu z našega zornega predstavimo razmišljanje o jezikovni samozavesti. Gaja Zornada je v svojem prispevku predstavila glavne poudarke naše nedavne razstave na Filozofski fakulteti ter kako pomembni … Continue reading Jezikovna samozavest – obstoj in razvoj materinščine je odvisen od nas samih
HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti

PIFcamp, 19. julij 2019 ― HUMUS sapiens je odprta platforma za raziskovanje in preučevanje prsti, ki v ekologijo tal vnaša DIY in DIWO pristope ter odprt “hekerski duh”, tekom praktičnih raziskav pa spodbuja kritične družbene izzive in razmislek o aktualnih znanstvenih diskurzih. Prst je resnično zapleten in dinamičen ekosistem – je nenehno spreminjajoča se mešanica mineralov, živih organizmov, razkrajajočih organskih … Preberi več o HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti The post HUMUS sapiens – odrta platforma za preučevanje prsti appeared first on PIFcamp.

Biblija naših časov: kako smo prevajali Windows 95.

Računalniški Muzej, 17. julij 2019 ― Na dan otvoritve razstave “boj za slovenscino” je Društvo računalniški muzej v Modri predavalnici Filozofske fakultete organiziralo še okroglo mizo, ki sta se je udeležila g. Aaron Marko, generalni direktor Microsoft Slovenija v času prevajanja Windows 95, in g. David Pahor, ki je bil zunanji sodelavec takratnega podjetja Atlantis (današnji Iolar). Slovenska Okna 95 so … Continue reading Biblija naših časov: kako smo prevajali Windows 95.
Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight

PIFcamp, 17. julij 2019 ― Delo Out of sight je nadaljevanje preteklih vizualnih raziskovanj svetlobe Kaje Kisilak in Lee Bradašević. Projekt se osredotoča na odzivanje svetlobe in sence na premikajočo se tekstilno površino, ki jo aktivira vrsta motoriziranih točk. Raztegovanje in krčenje elastične tkanine spremeni topografijo “ravnine” in postane dinamični faktor, na katero se svetloba prilagodi kot statična komponenta. Gibanje … Preberi več o Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight The post Kaja Kisilak & Lea Bradašević: Out of Sight appeared first on PIFcamp.
Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem!

PIFcamp, 15. julij 2019 ― Strupeno! Kaj to zares pomeni? Kolikor ni znano, ni nobenih strupenih rastlin, obstajajo samo nekatere zelo močne, ki so enostransko označene kot »strupene«. Ali pa obratno – ne obstaja nobena rastlina, ki bi jo lahko zaužili in zaradi tega umrli. Drži, količina ni navedena. V nekaterih primerih je za smrtni izid potrebno le malo od … Preberi več o Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! The post Prava “detoksikacija” z Dariem Cortesejem! appeared first on PIFcamp.
Kaj bo rešilo naš planet?

Kaj bo rešilo naš planet?

PIFcamp, 12. julij 2019 ― Bernhard Rasinger bo letos razmišljal o teraformiranju, podnebnih spremembah in drevesih. Ljudje teraformiramo svoj planet. Razmišljanje o teraformiranju vedno privede do občutka, da bi lahko živeli na nenaseljenih planetih, na primer na Marsu. Na zemlji pa počnemo ravno nasprotno. Vse odkar je človek vzpostavil kontrolo nad ognjem in odkril kolo, se človeštvo navdušuje nad raziskovanjem … Preberi več o Kaj bo rešilo naš planet? The post Kaj bo rešilo naš planet? appeared first on PIFcamp.
še novic