Ljudje iz karantene, knjige pa v karanteno

COBISS, 7. maj 2020 ― Verjetno med nami ni takega junaka, ki ne bi nestrpno čakal rahljanja ukrepov, povezanih s pandemijo COVID-19, in s tem odpiranja knjižnic. V tem dneh se knjižničarji slovenskih knjižnic soočajo s količino gradiva, ki ne sme takoj nazaj na police. Koliko je tega gradiva, si drugi težko predstavljamo, še najbolj nazorno nam to pokaže fotografija … Preberi več "Ljudje iz karantene, knjige pa v karanteno"

Skrbniki samostanskih knjižnic

COBISS, 5. maj 2020 ―   Prepričani smo, da se tudi v srednjeveški humanistiki skrivajo spoznanja, ključna za blaginjo sodobne družbe, in jo je zato treba »odpreti« današnji pameti. Tudi v IZUM-u smo se zavedali pomena knjižničnih zbirk, ki niso vključene v COBISS in smo si prizadevali, da bi jih zajeli. Tako sva se s kolegom Srečkom Benčecem odpravila po … Preberi več "Skrbniki samostanskih knjižnic"

(Po)potresna izvedba tečaja v Albaniji

COBISS, 20. april 2020 ― Izvedbe tečajev so za predavatelje svojevrsten izziv, vsakokrat je treba pripraviti vsebinsko zasnovo in tehnične pogoje. Vsebino prilagajamo novostim, ki jih ni zanemarljivo malo, pozorni pa smo tudi na različna predznanja tečajnikov, kamor sodijo tudi znanja s področja računalništva in informacijske tehnologije. Kadar tečaje izvajamo izven IZUM-a, pa so posebej velik izziv tudi prostorski pogoji, … Preberi več "(Po)potresna izvedba tečaja v Albaniji"
še novic