V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 gostuje Kamen Stoyanov

MGML, 30. januar 2018 ― V rezidenčnem centru KC Tobačna 001 trenutno gostuje bolgarski umetnik Kamen Stoyanov, ki se pri svojem delu osredotoča na vprašanja identitete, migracij, zgodovinskih definicij ali perečih težav na področju družbenega in kulturnega razvoja. Za izvedbo in postavitev svojih del pogosto izrablja javni prostor in arhitekturno okolje. Odprtje razstave, s katero bo umetnik predstavil svoje delo v okviru rezidenčnega programa KC Tobačna 001, bo v petek, 23. februarja, ob 19. uri.

Mestna galerija Ljubljana med nominiranci za najboljše umetniške galerije v Ljubljani

MGML, 29. januar 2018 ― Mestna galerija Ljubljana je med nominiranci za najboljše umetniške galerije v Ljubljani po izboru vodiča Ljubljana In Your Pocket City Guide. Glasovanje, ki se bo zaključilo 31. januarja, poteka z namenom obeležitve slovenskega kulturnega praznika, zmagovalce pa bodo izbrali bralci, ljubitelji umetnosti in tuji obiskovalci. V novem glasovanju Best of Ljubljana - Best Culture in Ljubljana 2018 so običajen izbor letos razširili na skupno kar devet kategorij, za Mestno galerijo Ljubljano pa lahko glasujete tukaj.

Prostori odsevov v kipih in objektih Paole Korošec

MGML, 26. januar 2018 ― "Če bi lastnemu obstoju morali določiti časovni okvir, lahko verjetno z veliko gotovostjo rečemo, da je to sedanjost. Tukaj in zdaj – sem. Kaj je potem s preteklostjo in puščanjem sledov v obliki spominov in pozab in kaj s prihodnostjo ter namerami in željami za nečim – smisel našega obstoja? Smisel, ki se realizira v trenutku sedanjosti, prihaja iz prihodnosti in gre v preteklost. Zdi se, kot da je stičišče dveh časov aktivni trenutek, ki pa ga, če bi ga rad ujel, vedno zgrešiš. Da bi to bil tvoj trenutek, ga moraš živeti – tukaj in zdaj." Paola Korošec

V Galeriji Vžigalica leto 2018 začenjamo angažirano

MGML, 11. januar 2018 ― Letošnji program v Galeriji Vžigalico začenjamo angažirano – z razstavo Privatno Siniše Labrovića, družbenopolitično trenutno najbolj angažiranega hrvaškega umetnika. Za razstavo si je dal kot zapornik lastne eksistence trajno zapisati bolečino izoliranosti na lastno telo, ki je zaradi močne prezence vedno glavni in nepogrešljiv nosilec njegovih umetniških izjav.

Galerija Jakopič tudi v letu 2018 ostaja eno ključnih prizorišč obsežnih razstav najboljših domačih in svetovnih fotografov

MGML, 10. januar 2018 ― Program Galerije Jakopič bo v letu 2018 usmerjen v predstavitev pomembnih slovenskih in tujih ustvarjalcev na področju fotografije. Po zaključku retrospektivne razstave fotografij Tihomirja Pinterja, 20. marca 2018 odpiramo retrospektivno razstavo Fotograf tržaškoslovenskega fotoreporterja Maria Magajne.

Za nami uspešno zaključeno Plečnikovo leto 2017

MGML, 5. januar 2018 ― Štiri občasne razstave v Plečnikovi hiši, dve novi publikaciji o Plečnikovem življenju in delu, več kot 3.000 vodstev po Plečnikovem domovanju za obiskovalce, družine in osebe s posebnimi potrebami, predstavitev Plečnikove Ljubljane po svetu, nominacija za najboljši evropski muzej leta in Plečniku posthumno podeljeno visoko državno priznanje Red TGM je le nekaj pomembnih dosežkov preteklega, Plečnikovega leta 2017.
še novic