Ptuj: Kdo je lahko bil ptujski meščan

Štajerski tednik, 7. oktober ― V Zgodovinskem arhivu na Ptuju (v nadaljevanju: ZAP) so v četrtek, 28. septembra, predstavili svojo najnovejšo publikacijo, knjigo dr. Dejana Zadravca Ptujski meščani do uničujočega požara leta 1684, 'biografsko-prosopografski priročnik', kot pravi strokovni podnaslov knjige.

Patiband- zgodba zlatega rokenrola in bluesa

Štajerski tednik, 24. september ― Na Starklovem ribniku v Kicarju so se 8. septembra družili ljubitelji rokenrola in bluesa. Povabil jih je Patiband, katerega ustanovitelj je Otmar (Pati) Gaiser, ki je v imenu banda tudi vabil na prvi rok piknik odprtega tipa, ki bo poslej tradicionalen. Člani Patibanda niso sami veliki ljubitelji glasbe, temveč tudi veliki prijatelji in ljubitelji druženja. Glasba pa je tista, ki dela ljudi srečne in zadovoljne, to pa je tudi njihov glavni namen, da bi se vsi skupaj lepo imeli, uživali v dobri stari glasbi, zato so povabili tudi svoje glasbene prijatelje: skupino Hudobni volk, harmonikarja Edija Klasinca, ki razveseljuje s šansoni, glasbene prijatelje iz Maribora ...

Janko Kramberger: „Slovenija po osamosvojitvi ni šla po pravi poti ...“

Štajerski tednik, 24. september ― Janko Kramberger iz Zavrha je eden tistih Slovencev – zdomcev, na katere je lahko naša domovina izjemno ponosna. Četudi je zapustil Slovenijo in si boljšo prihodnost, življenjsko in poslovno, poiskal v tujini, na domovino ni nikoli pozabil. V vseh 45 letih življenja in dela v Liechtensteinu si je nenehno prizadeval za promocijo Lenarta in Slovenije. Tudi v jeseni življenja ne miruje, razpet med Zavrhom, Lenartom, Slovenijo in Liechtensteinom še naprej skrbi, da bi se v tem času vzpostavljene vezi ohranile, utrjevale in nadgrajevale.
še novic