Ptuj: Razpis za 49. Festival narodno-zabavne glasbe

Štajerski tednik, 16. marec ― Na fotografiji Prleški kvintet, veliki zmagovalci 48. festivala narodno-zabavne glasbe Ptuj 2017: najboljši klasični kvintet, Korenova plaketa za pevko Zdenko Šafarič, ki je doslej edina pevka, ki je na ptujskem festivalu prejela dve Korenovi plaketi za izstopajočo vokalno izvedbo, zapeli pa so tudi pesem Teče, teče čas avtorja Igorja Pirkoviča, ki je prejel nagrado za najboljše besedilo.

Pesniki, milijon vas je – prijavite se!

Štajerski tednik, 13. marec ― Lani decembra se je v Centru interesnih dejavnosti Ptuj v sodelovanju z mrežo organizatorjev slam dogodkov v Mariboru, Celju, Kamniku in na Ptuju, SiSlam in Zavodom Feniks-um pričel drugi ptujski pokal v slam poeziji. Ste se že odločili, ali si boste spopade le ogledali ali se boste pod sloganom Udarno in ekspresivno v slam poeziji pomerili tudi sami?

Ptuj: Ilustracija kot podoba preteklosti

Štajerski tednik, 5. marec ― V Miheličevi galeriji so odprli razstavo ilustracij po mitoloških, pravljičnih ali zgodovinskih predlogah Ilustracija kot podoba preteklosti. Do 1. aprila bodo na ogled dela 27 ilustratorjev različnih generacij, članov Sekcije ilustratorjev pri Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov.

Makole: Forma viva le ne bo ugasnila

Štajerski tednik, 1. marec ― Lani naj bi se z jubilejno 15. edicijo zgodba mednarodnega kiparsko-slikarskega simpozija Forma viva Makole zaključila, a so organizatorji letos sklenili, da bi bila to prevelika škoda. Kulturno-umetniško društvo (KUD) Forma viva Makole in Občina Makole sta tako že objavila razpis za kiparje in slikarje, ki jim bo 8. septembra v navdih makolska občina.
še novic