Draženci: 20 let Kulturnega društva in 10 let Šus teatra

Štajerski tednik, 14. december ― V Domu vaščanov Draženci je bilo v začetku decembra nadvse praznično z dvema jubilantoma: KD Draženci, ki je praznovalo 20-letnico uspešnega delovanja, in Šus teatrom, ki je upihnilo 10. svečko. V tem kratkem obdobju so napisali izjemno zgodbo ljubiteljske kulture. „To je del naše identitete in veselja do kulture v vseh možnih oblikah,“ je ob tej priložnosti izpostavila predsednica KD Draženci Saška Serec Šijanec.

OŠ Mladika Ptuj: Učenci bodo odkrivali skrivnosti zgodovine

Štajerski tednik, 7. december ― Številne stavbe, ulice in trge domačega kraja sicer poznamo precej dobro. A da bi razumeli sedanjost in vedeli, zakaj so prav takšne, kot so, je najprej treba poznati tudi skrivnostno plat zgodovine svojega in tudi drugih krajev. Da bi to odkrili, so se štiri osnovne šole: dve iz Italije ter po ena iz Hrvaške in Slovenije (OŠ Mladika iz Ptuja) povezale v prav poseben projekt.

Cirkulane: Delna obnova gradu Borl

Štajerski tednik, 25. november ― Na Ministrstvu za kulturo (MK) so že leta 2015 napovedali delno obnovo gradu Borl, vredno poldrugi milijon evrov. Tik pred letom 2018 premikov še vedno ni videti. Med poizvedovanjem, kje se je pravzaprav zataknilo, smo ugotovili, da evropska sredstva za obnovo sploh še niso zagotovljena …
še novic