LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA!

Ana Monro, 14. september 2019 ― V petek, 13. septembra, se je nadaljevala sezona interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe, ki se bo sklenila 4. oktobra. Vabljeni, da se pridružite uličnim umetnikom ob 17.00 (predstava bo v slovenskem jeziku) ali ob 19.00 (predstava bo v angleškem jeziku)! VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA    Foto: Drago Videmšek     The post LJUBLJANSKE ZGODBE še zadnjič letos 4. OKTOBRA! appeared first on Ana Monro.

KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev!

Ana Monro, 10. september 2019 ― V četrtek, 5. septembra, smo na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju izvedli Kulturni dan po meri. Obsegal je praktične delavnice, na katerih so dijaki 2., 3. in 4. letnika pod mentorstvom Sare Šabec, Tee Vidmar, Polone Prosen, Mojce Sovdat in Luke Piletiča spoznavali gledališke vsebine, ter uprizoritev ulične predstave Pot v Tadam umetniške skupine Globus Hystericus. ... The post KULTURNI DAN PO MERI kranjskih gimnazijcev! appeared first on Ana Monro.

UPS! na SLOVAŠKEM!

Ana Monro, 7. september 2019 ― Dober glas seže v deveto vas in tako je zadnji dan avgusta na festivalu Amplion v Banski Štiavnici na Slovaškem gostoval Gledališki pevski zbor z atraktivno predstavo Ups!, ki je premiero doživela na Ani Desetnici 2019 v Ljubljani. Za več informacij ne spreglejte Novičnika,  ki bo objavljen 16. septembra. Če želite Novičnik prejeti v svoj elektronski nabiralnik, kliknite TUKAJ in vnesite ... The post UPS! na SLOVAŠKEM! appeared first on Ana Monro.

AVDICIJA za ŠUGLO je zaključena!

Ana Monro, 5. september 2019 ― 3. in 4. septembra je v prostorih Gledališča Ane Monro potekala avdicija za ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti.  Koliko udeležencev bo štela 8. generacija ŠUGLE, kakšen program izobraževanja in usposabljanja je pred njimi, kdo bodo njihovi mentorji in še kaj preberite v Novičniku, ki bo objavljen 16. septembra! Če želite Novičnik prejeti v svoj elektronski nabiralnik, ... The post AVDICIJA za ŠUGLO je zaključena! appeared first on Ana Monro.

LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 13. SEPTEMBER!

Ana Monro, 4. september 2019 ― Spoštovani ljubitelji uličnega gledališča, sporočamo vam, da zaradi nepredvidenih okoliščin predstave Ljubljanske zgodbe ne bomo mogli odigrati v petek, 6.9., ampak si jih boste lahko ogledali v petek, 13.9. (ob 17.00 v slovenskem jeziku in ob 19.00 v angleškem jeziku)! Hvala za razumevanje in prisrčno vabljeni na dogodivščino na Gornjem trgu. VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA     ... The post LJUBLJANSKE ZGODBE so prestavljene na 13. SEPTEMBER! appeared first on Ana Monro.

Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE tudi v novi sezoni!

Ana Monro, 3. september 2019 ― Jeseni začenjamo novo sezono praktične delavnice ZGNUD – Z gledališčem nad učence in dijake, ki jo izvajata Sara Šabec in Tea Vidmar.  Udeleženci te bodo preko gledaliških iger in tehnik spoznavali inovativne pristope za podajanje učne snovi, razvijanje in gradnjo skupinske dinamike ter motivacijo učencev in dijakov. Vabljeni 15. oktobra v Ljubljano in 19. novembra v Maribor! VEČ INFORMACIJ IN ... The post Z GLEDALIŠČEM NAD UČENCE IN DIJAKE tudi v novi sezoni! appeared first on Ana Monro.

Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI!

Ana Monro, 1. september 2019 ― S septembrom v Gledališču Ane Monro začenjamo novo ulično sezono! Že v petek, 6.9., vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite na interaktivnem sprehodu skozi zgodovino Gornjega trga v Ljubljani – Ljubljanske zgodbe ob 17.00 (v slovenskem jeziku) / Ljubljana Stories ob 19.00 (v angleškem jeziku). Predstavo bomo odigrali v vsakem vremenu, prijave pa zbiramo na gledalisceanemonro@gmail.com. Dobrodošli ... The post Nova ulična sezona se začenja z LJUBLJANSKIMI ZGODBAMI! appeared first on Ana Monro.

Bili smo na KULTURNI BORZI v Paderbornu!

Ana Monro, 29. avgust 2019 ― Konec avgusta (26. in 27.8.) se je v zgodovinskem parku Schloß Neuhaus v nemškem mestu Paderborn odvil 13. festival Performance, v okviru katerega je potekala mednarodna kulturna borza. Obiskovalci so si lahko na 10.000 kvadratnih metrov velikem prizorišču vsak dan ogledali nastope več kot 70 predstav umetnikov oziroma umetniških skupin z vsega sveta, na skoraj ... The post Bili smo na KULTURNI BORZI v Paderbornu! appeared first on Ana Monro.

Obiskali smo KULTURNO BORZO v Paderbornu!

Ana Monro, 28. avgust 2019 ― V zgodovinskem parku Schloß Neuhaus v nemškem mestu Paderborn je 26. in 27. avgusta potekala mednarodna kulturna borza, ki se je odvila v okviru 13. festivala Performance, na katerem se predstavijo ulični umetniki z vsega sveta. Na 10.000 kvadratnih metrov velikem prizorišču je vsak dan nastopilo več kot 70 umetnikov in umetniških skupin, v dvorani ... The post Obiskali smo KULTURNO BORZO v Paderbornu! appeared first on Ana Monro.

AKTIVNO POLETJE Ane Monro!

Ana Monro, 23. avgust 2019 ― Direktor društva Gledališče Ane Monro in njegov umetniški vodja Goro Osojnik, poleti že vrsto let obiskuje festivale uličnega gledališča po vsej Evropi. Po tem, ko je junija obiskal festival STAMP v Hamburgu (Nemčija), je sprejel tudi povabilo organizatorjev dveh naših partnerskih festivalov: LA STRADA v Gradcu (Avstrija, 27.7.) in SPRAOI v Waterfordu (Irska, 2.4.-8.). Kratko poročilo o ... The post AKTIVNO POLETJE Ane Monro! appeared first on Ana Monro.

Postani(te) ŠUGLAR!

Ana Monro, 18. avgust 2019 ― V petek, 23. avgusta, se bo iztekel rok za prijavo na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Za 8. generacijo udeležencev se bo neformalni program izobraževanja in usposabljanja pričel s 4-dnevnim modulom (24.-27. september), ki bo potekal na festivalu CirkoBalkana 7 v Beogradu. VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA         The post Postani(te) ŠUGLAR! appeared first on Ana Monro.

Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE!

Ana Monro, 15. avgust 2019 ― Sezona atraktivne interaktivne pohodne predstave Ljubljanske zgodbe / Ljubljana Stories se nadaljuje 6. septembra! Ob 17.00 bomo predstavo odigrali v slovenskem jeziku, ob 19.00 pa v angleškem jeziku. Prisrčno vabljeni, da sem nam pridružite na potovanju skozi čas! VSE INFORMACIJE IN PRIJAVA           The post Septembra spet vabljeni na LJUBLJANSKE ZGODBE! appeared first on Ana Monro.

O TERITORIJU uličnega gledališča!

Ana Monro, 14. avgust 2019 ― Gledališki kritik in dramaturg Samo Oleami, ki je tudi zvest sopotnik in sodelavec Ane Monro in Ane Desetnice, pripravlja radijsko oddajo Teritorij teatra, v okviru katere je nastal daljši prispevek o razsežnostih (globinah in vsebinah) uličnega gledališča.  Vabljeni, da ga preberete, ali poslušate oddajo! PREBERI/POSLUŠAJ PRISPEVEK           The post O TERITORIJU uličnega gledališča! appeared first on Ana Monro.

ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.!

Ana Monro, 10. avgust 2019 ― Bi se radi naučili osnov nastopanja v javnem prostoru, nadgradili svoja performativna znanja in veščine, ali uporabili elemente gledališča v vzgojno-izobraževalne namene? Vpišite se na ŠUGLO, Šolo sodobnih performativnih in uličnih umetnosti! Prijave sprejemamo do 23. avgusta. VEČ INFORMACIJ         The post ŠUGLA vpisuje – rok za prijavo je 23.8.! appeared first on Ana Monro.

Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI!

Ana Monro, 6. avgust 2019 ― Po uspešnem gostovanju v celovškem Minimundusu v okviru programa Fantastična zima, je Ana Monro prejela povabilo, da ulični umetniki park obiščejo tudi poleti. V ponedeljek, 5. avgusta, sta tamkajšnje obiskovalce zabavala Camilo Acosta Mendoza in Silvia Viviani.             The post Ana Monro spet med SVETOVNIMI ZNAMENITOSTMI! appeared first on Ana Monro.
še novic