Armenija v Ustvarjalni Evropi

CED, 29. september 2017 ― Iz Izvajalske agencije EACEA so sporočili, da bodo od 1. januarja 2018 do podpore Ustvarjalne Evrope upravičeni tudi armenski kulturni izvajalci, a le na razpisih podprograma Kultura. Pomeni, da lahko prijavitelji na razpis za projekte sodelovanja 2018 v partnerstvo vključite tudi armenske organizacije.

Lepa bera nagrad za slovenske MEDIA podprte filme

CED, 29. september 2017 ― Spremljamo jesenske uspehe slovenskih avtorjev in njihovih filmov: »Izbrisana« (r. M. Mazzini / Gustav film!), »Nočno življenje« (r. D. Kozole / Vertigo), »Košarkar naj bo« (r. B. Petkovič / Gustav film) "Zadnji ledeni lovci" (r. J Breceljnik in R. Bregar / Film It) in »Houston, imamo problem« (r. Ž. Virc / Studio Virc).

Kultura e–novice, 25. september 2017

CED, 25. september 2017 ― Pozdravljeni, jesen se je začela tudi na področju kulture zelo športno. Že samo pogled na spodnje kazalo daje slutiti, da se sektor pripravlja na pravi maraton. Tudi mi smo se že ogreli in jutri na Idejnem laboratoriju v Kreativnem centru Poligon tečemo prvi krog, zato samo na hitro izpostavljamo tisto, česar res ne smete zamuditi.[...]

MAO predstavlja Future Architecture Festival

CED, 24. september 2017 ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) med 20. in 30. septembrom 2017 organizira številna predavanja, delavnice, filmske projekcije, razstave, pogovore in pop-up dogodke, kjer se bodo zbrali arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi, ki vse od leta 2015 s podporo Ustvarjalne Evrope sodelujejo v evropski platformi Future Architecture.

Druga Nefretete: o izvirnikih in kopijah

CED, 22. september 2017 ― Nora Al-Badri in Jan Nikolai Nelles se v Aksiomi do 24. nov. 2017 predstavljata s projektom o odnosih med izvirniki in kopijami, vrednosti materialnih objektov in svobodi digitalnih podatkov, kulturnem kolonializmu, smrti – skozi »muzeifikacijo« – in reaktivaciji – s pomočjo prisvajanja in mešanja – kulturnih objektov. Razstava je del projekta »State Machines« s podporo Ustvarjalne Evrope.

Uprizarjati spol – ples razlik

CED, 22. september 2017 ― »Kje se ples kot živa uprizoritvena oblika umetnosti sreča s spolom kot živečim uprizorjenim izrazom jaza«, je središčna tema 23. Mednarodnega festivala Mesto žensk, ki med 6. in 14. oktobrom 2017 v Ljubljani ponuja pester program, tudi s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kaj smo izvedeli na seminarju Kulturno sodelovanje prek meja?

CED, 19. september 2017 ― Seminar Kulturno sodelovanje prek meja. Fokus kulturna dediščina se je glede na številno udeležbo zgodil v pravem trenutku. V organizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija) in v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS ter številnimi gosti smo v torek, 12. septembra 2017 na enem mestu predstavili nabor programov EU za sofinanciranje mednarodnega kulturnega sodelovanja in osem navdihujočih projektov – s posebnim poudarkom na področju kulturne dediščine.

Objavljen dolgo pričakovani razpis Kultura za projekte sodelovanja 2018

CED, 19. september 2017 ― Ob rednem letnem razpisu za projekte sodelovanja 2018 tokrat na voljo še dodatna kategorija za projekte s področja kulturne dediščine, ki se bodo navezovali na cilje in prioritete ELKD 2018. Rok za prijave projektov sodelovanja ELKD 2018 (EACEA 35/2017) je 22. november 2017, za »običajne« projekte sodelovanja (EACEA 32/2017) pa 18. januar 2018. Prijavitelje vabimo na naše dogodke – v treh korakih do prijave!

Tunizija uradno v Ustvarjalni Evropi

CED, 19. september 2017 ― Avgusta 2017 je Tunizija zaključila svoj notranji postopek ratifikacije pristopa k sodelovanju pri programu Ustvarjalna Evropa in o tem tudi obvestila Evropsko komisijo. Tunizija je po ratifikaciji sporazuma prva afriška država, ki je postala članica programa Ustvarjalna Evropa.

Čas za zgodbe v Koroški galeriji likovnih umetnosti

CED, 15. september 2017 ― Septembra in oktobra 2017 vabljeni na aktivnosti pod naslovom NA-POTI (IN/ON THE WAY), ki se osredotočajo na temo migracij, beguncev, osebnih zgodb in izkušenj ljudi ter hkrati posledic tako za samo politično in ekonomsko sliko kot tudi za miselni okvir prebivalcev in državljanov Evrope. NA-POTI je del projekta »Čas za zgodbe« s podporo Ustvarjalne Evrope.

Delavnica umetniškega videa

CED, 15. september 2017 ― Zavod SCCA – Ljubljana v oktobru 2017 vabi mlade od 15 do 30 let na sklop delavnic pod vodstvom mentorjev Valérie Wolf Gang in Tonija Poljanca, kjer bodo izvedeli več o razvoju ideje, scenariju, snemanju, montaži in post-produkciji umetniškega videa. Rok za prijavo: 2. okt. 2017.
še novic