Pripravljalni ukrep Music Moves Europe: Inovativna podporna shema za trajnostni glasbeni ekosistem

CED, 14. julij ― Kot del pripravljalnega ukrepa »Music Moves Europe: Krepitev evropske glasbene raznolikosti in talenta« (s proračunom v višini 2,5 milijona EUR) je objavljen razpis (EAC/S15/2020) za zbiranje predlogov, ki naslavlja potrebo za podporo zelenega, digitalnega, pravičnega in prožnega okrevanja evropskega glasbenega ekosistema ter njegov trajnostni razvoj po koronakrizi. Rok: 30. september 2020.

MJU bo sofinanciralo projekte NVO s podporo programov EU

CED, 13. julij ― Skupna akcija Društva slovenskega animiranega filma in zavoda Motovila, v kateri smo povezali prejemnike podpore Ustvarjalna Evropa, da so Ministrstvo za javno upravo opozorili na pomen nacionalnega sofinanciranja projektov s podporo EU, je obrodila sadove. Ministrstvo je 10. julija 2020 objavilo javni poziv za sofinanciranje projektov NVO, izbranih na razpisih EU. Rok za oddajo prijave: 17. avg. 2020.

MEDIA e–novice, 23. junij 2020

CED, 23. junij ― SVEŽE IZ USTVARJALNE EVROPE V Cannes prek spleta (22.–26.junij) Marché du film, najpomembnejša filmska tržnica, ki naj bi maja letos potekala v okviru (zaradi pandemije odpovedanega) 73. filmskega festivala v Cannesu, od včeraj poteka prek spleta – za vas smo zbrali koristne namige uporabnih vsebin: Preverite tukaj vsakodnevna brezplačna spletna predavanja z nasveti za reševanje[...]

Kultura e–novice, 19. junij 2020

CED, 19. junij ― Pozdravljeni, skok v poletje lahko proslavimo z uspehom slovenskih ustvarjalcev na zadnjem razpisu Kultura za projekte sodelovanja. Komisija je podprla 113 projektov, vključno s štirimi projekti s slovenskim vodjo, ki prejmejo 1,4 milijona EUR. Skupaj je sicer uspelo 18 slovenskim organizacijam, ki kot vodje ali partnerji sodelujejo v 17 projektih. Slovenski ustvarjalci bodo s tem[...]

Ustvarjalna Evropa MEDIA v Cannesu

CED, 19. junij ― Med 23. in 26. junijem bodo na virtualni MEDIA stojnici vsak dan ob 17.00 zainteresirani javnosti na voljo enourni spletni pogovori z izbranimi AV strokovnjaki. Delili bodo svoje izkušnje in nasvete za reševanje krize, zlasti na področju filmskih festivalov in tržnic, pozicioniranja filmov, pretočnosti vsebin ter dostopa do financ.

Zavod Otok in CID Ptuj sta inovativni kulturni središči v lokalnem okolju

CED, 16. junij ― Evropska komisija je objavila rezultate prvega pilotnega razpisa za podporo kinematografom, ki delujejo na področjih z omejeno kulturno in kinematografsko ponudbo. Zavod Otok in CID Ptuj (Mestni kino Ptuj) kot partnerja zastopata Slovenijo v dveh od samo 5 podprtih projektov na evropski ravni! Skupna vrednost podpore EU za njuna projekta je 735.878 EUR – iskrene čestitke!

Plan B za kulturne politike evropskih mest

CED, 11. junij ― S ciklom spletnih pogovorov o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih nadaljujemo jeseni. Naši prvi gostje (22. junij 2020) so bili Vuk Radulović (Novi Sad), Alexandra Sabino (Lizbona) in Mateja Demšič (Ljubljana). Z njimi se je pogovarjal Ragnar Siil, priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest.
še novic